Паска по-закарпатськи від Алли Мазур

Виявляється, щоб приготувати справжню закарпатську паску, коли ви замісили тісто, його потрібно накрити вишитим рушником (або білою серветкою) і покласти зверху гілку свяченої верби.

А про те, які інгредієнти знадобляться для традиційної закарпатської паски і як правильно її приготувати, ми дізналися з рецепта від Алли Мазур.

Інгредієнти: 

  • Молоко - 300 мл
  • Дріжджі - 12 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Масло - 25 г
  • Борошно - 5 склянок
  • Сухофрукти (чорнослив, сушена вишня, журавлина, курага) - 100 г на 1 кг тіста
  • Ром або коньяк - 30 мл

Спосіб приготування: 

  1. Робимо опару. Беремо 70 мл теплого молока, 12 г дріжджів і 1 ст. л. цукру. Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце.
  2. Готуємо тісто: змішуємо 250 мл молока, 2 жовтка і ½ столової ложки цукру (якщо любите солодше, то додайте більше). Рідку суміш з'єднуємо з борошном, вливаємо опару і замішуємо густе тісто.
  3. Можна додати ще 30 мл. міцного ароматного алкоголю (рому або коньяку) і сухофрукти: чорнослив, сушену вишню, журавлину, курагу. Але не більше, ніж 100 грамів на 1 кг тіста.
  4. Покладіть тісто в миску. Накрийте тісто рушником, на рушник покладіть гілочку освяченої верби. Ставимо в найтепліше місце. Потім розкладаємо в форми, даємо підійти і випікаємо в духовці при 175 °.
  5. Після того, як паску витягли з духовки, окроплює холодною водою, щоб скоринка стала м'якою і блискучою.
  6. Білі тугі білки викладаємо на паску. Прикрашаємо горіхами, сухофруктами, безе, шоколадом. Дуже вишукано на випічці виглядатимуть маленькі висушені троянди. Тим більше, зробити їх досить легко. Для цього на 10 хвилин кладемо свіжі квіти в духовку, розігріту до 190 °.

Читай также: Необычная паска: ТОП-5 рецептов от Food&mood

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами зіркових пасок з горішками та сухофруктами від Тіни Кароль ніжної сирної паски від Ольги Сумської та від Руслани Писанки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK