Італійський рецепт до Великодня: віночки з крашанками

Такий рецепт буде актуальний і на саме свято Пасхи, так і відразу після нього. Так як фарбованих яєць зазвичай готують до Великодня дуже багато, і після Великодня їх теж багато, то і приготувати такі віночки можна з яєць, що залишилися після свята.

Такі милі великодні віночки порадують як дітей, так і дорослих, своїм ошатним виглядом і смаком!

Інгредієнти: 

  • Молоко - 250 мл. 
  • Вершкове масло - 70 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Яйця - 2 шт. 
  • Сухі дріжжі - 2 ч. л. 
  • Ванільний цукор - 2 ч. л. 
  • Сіль - 0,5 ч. л. 
  • Борошно - 450 г.
  • Фарбовані яйця - 9 шт. 
  • Цукрова посипка - за смаком. 

Спосіб приготування: 

1. У ємність покласти яйце, цукор, ванільний цукор, сіль.

2. Влити ледь підігріте молоко, збити

3. 300 г борошна змішати з дріжджами, всипати в ємність до рідких компонентів, активно вмішати до однорідності. 

4. Додати м'яке вершкове масло, вмішати його до однорідності.

5. Викласти тісто на стіл, вимісити його, підсипаючи всю решту борошна. Тісто має вийти дуже м'яке, податливе. Можливо, вам знадобиться більше або менше муки.

6. Тісто повернути в ємність, поставити в тепле місце на 30-60 хвилин, або до підйому в два-три рази.

7. Готове тісто розділити на 9 частин. Кожну частину розкачати двома долонями в довгу ковбаску приблизно 60 см. Скласти навпіл.

8. Загорнути в джгут, злегка його витягаючи. 

9. Скласти в коло, притиснувши кінці. Так щоб усередині містилося яйце.

10. Покласти заготовки на деко, застелене пекарської папером. Змастити злегка збитим яйцем, посипати цукровою посипкою.

11. Поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 15-25 хвилин або до легкого зарум'янювання.

Смачного!

Читай также: Что делать с остатками пасхальных куличей - 5 советов опытных хозяек

Нагадаємо, раніше ми ділилися цікавими пасхальними рецептами: пасок з тістасирних пасок, розповідали, як приготувати печиво "Яєчня" та брауні в яєчних шкарлупках