ТОП-5 рецептів від Джеймі Олівера

Талановитий кухар і шоумен, він зумів підкорити серця домогосподарок і професійних кулінарів. Він пристрасно і з задоволенням готує, і його енергетика передається навіть через телеекран.

Читай также: Как все успевать и быть счастливым - советы от Джейми Оливера

Його рецепти прості і вишукані одночасно. І сьогодні раді представити 5 з них, які порадують смаком, зовнішнім виглядом. І, якщо ви полишите всі зайві справи та повністю віддастеся приготуванню, ви безумовно, приємно проведете час. Бо готувати за рецептами Олівера - справжнє задоволення. 

Цибульний суп від Джеймі Олівера

Інгредієнти: вершкове масло - 50 г., олія оливкова - ​​2-3 ст.л., шавлій - ​​1 пучок, часник - 6 часточок, очищений і тонко нарізаний червоний лук - 5 шт., очищена і тонко нарізана ріпчаста цибуля - 6 шт., очищена і тонко нарізана цибуля-шалот - 3 шт., тонко нарізана цибуля-порей - 300 г, сіль, перець - за смаком, м'ясний бульйон - 2 л., скибочки хліба товщиною 2 см - 8 шт., тертий сир Чеддер - 200 г., вустерський соус - за смаком. 

Спосіб приготування. У сковороду з товстим дном покладіть вершкове і оливкове масло, шавлію і часник. Перемішайте і додайте цибулю, цибулю-шалот і цибулю-порей, сіль і перець за смаком. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні протягом 50 хвилин, помішуючи. Зніміть кришку за 20 хвилин до готовності. Влийте бульйон і доведіть його до кипіння, варіть протягом 10-15 хвилин на повільному вогні. В духовці або грилі підсмажте хліб. Перелийте суп в окремі жароміцні миски і помістіть їх на деко. Покладіть шматочок підсмаженого хліба в кожну миску, щоб хліб накривав суп як кришка. Зверху посипте тертим сиром і збризніть невеликою кількістю вустерського соусу. Додайте також листя шавлії і оливкове масло. Готуйте в духовці до тих пір, поки сир не розплавиться.

Спагеті з креветками і руколою від Джеймі Олівера

Знадобиться: 455 грам спагетті, сіль, перець, оливкова олія, 2 зубчики часнику, 2 сушених чилі (або приправа чилі), 400 грам очищених сирих креветок, стакан білого вина, 2 чайні ложки томатної пасти, сік і цедра одного лимона, 2 жмені руколи.

Читай также: 5 вкусных блюд из тыквы от Джейми Оливера

Спосіб приготування. Зваріть спагетті. Скропіть оливковою олією сковороду і киньте на неї часник і чилі. Як тільки часник почне змінювати колір, додайте креветки і обсмажуйте протягом декількох хвилин. Потім додайте вино і томатну пасту, тушкуйте пару хвилин. Злийте з пасти воду. Перемішайте спагетті з соусом, вичавіть до них лимонний сік, додайте половину руколи. Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте з листям руколи, посипавши цедрою лимона.

Запечений лосось в духовці

Знадобиться: 2,5 кг цілого випотрошеного лосося, 1,5 кг картоплі з шкіркою, морська сіль, мелений чорний перець, 6 корінців фенхеля, оливкова олія, по невеликому пучку кропу, петрушки і естрагону, 2 лимона.

Спосіб приготування. Розігрійте духовку до повної потужності. Приготуйте деко, щоб туди увійшов лосось цілком. Картоплю вимийте і наріжте кружками в 0,5 см завтовшки. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте фенхель. Щедро скропіть оливковою олією. Візьміть по половині пучка кожної трави і дрібно порубіть. Рибу очистіть, вимийте і витрите всередині і зовні. Зробіть вертикальні косі надрізи на шкірі по обидва боки лосося: від спинки до черевця - близько 2 см завглибшки - по 6 надрізів з кожного боку. Сіллю і перцем натріть рибу, втираючи і в розрізи. Виконайте те ж саме з лимонно-трав'яний сумішшю. Натріть оливковою олією. Рибу покладіть на шар картоплі і фенхелю. Решту трави треба покласти в черевце лосося. Лимон наріжте кружечками і покладіть в живіт. Запекайте в духовці протягом 15 хвилин, зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще півгодини. Сік лимона відіжміть прямо над рибою, скропіть блюдо оливковою олією і подавайте.

Рибна лазан'я від Джеймі Олівера

Знадобиться 125 грам вершкового масла, цибулина, 2 моркви, 3 черешки селери, маленька головка фенхелю, лавровий лист на гілці, пучок петрушки, скибочка бекону, 12 цілих свіжих креветок, 100 мл білого вина, 850 мл молока, 80 грам борошна, морська сіль і мелений чорний перець, половинка мускатного горіха, 250 грам листів для лазанії, 600 г філе тріски, сьомги або сибаса, 300 грам помідорів чері, 70 грам тертого пармезану, пучок руколи, для посипання 50 грам хлібних крихт, зелень петрушки і цедра лимона.

Читай также: Самые знаменитые десерты из яблок от Джейми Оливера

Спосіб приготування. У великій каструлі треба розтопити чверть вершкового масла. Додайте дрібно нарізані цибулю, моркву, селеру і фенхель і тушіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Зберіть в пучок лаврову гілку і стебла петрушки без листя, оберніть скибочкою бекону і обмотайте ниткою. Покладіть пучок в каструлю разом з головами креветок і готуйте 15 хвилин: овочі повинні розм'якнути, голови креветок порозовіти. Додайте вино і кілька хвилин його випарюйте. Додайте молоко, повільно доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися. В іншій каструлі розігрійте вершкове масло. Потім покладіть борошно і ретельно перемішайте до однорідності. Витягніть з молока голови креветок і трав'яний пучок. Додайте в гарячу масляну пасту молоко порціями, постійно перемішуючи. Доведіть до кипіння соус. Зніміть з вогню, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Підготуйте листи лазаньї згідно з інструкцією на упаковці. Вилийте чверть соусу у велику форму. Викладіть третину рибного філе, очищеного і розібраного, і креветок, третину помідорів, посипте третю рубаної петрушки і чвертю тертого пармезану. Вкрийте листами для лазанії. Викладіть ще два шари. Зверху вилийте залишки соусу і посипте сиром, що залишився і хлібними крихтами, перемеленими з петрушкою і лимонною цедрою.

Чорничний пиріг від Джеймі Олівера

Знадобиться трохи вершкового масла для змащування форми, 4 яйця, 250 г цукру, 180 грам м'якого вершкового масла, 110 мл оливкової олії, 150 мл молока, стручок ванілі або чайна ложка ванільної есенції, 400 грам пшеничного борошна, півтори чайні ложки пекарського порошку, щіпка солі, цедра 2 лимонів, цедра 2 апельсинів, 600 г свіжих ягід чорниці.

Читай также: К 14 февраля: апельсиновый тирамису от Джейми Оливера

Спосіб приготування. Розігрійте духовку до 175 градусів. Змастіть маслом форму для випікання і викладіть дно пергаментним папером. Збийте яйця з цукром, додайте вершкове і оливкове масло, молоко і ваніль. Перемішайте. Просійте борошно, сіль і пекарський порошок, змішайте в мисці з яйцями і маслом. Додайте цедру лимонів і апельсинів, перемішайте. Відставте на десять хвилин, щоб борошно ввібрало вологу. Всипте чверть ягід в тісто, викладіть його в форму і розрівняйте. Випікайте протягом 15 хвилин, вийміть форму, зверху вдавіть решту ягід і поверніть пиріг в духовку на півгодини до рум'яної скоринки. Посипте ще теплий пиріг свіжої чорницею.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK