Ні краплі води, ні грама цукру – соки Сади Прикарпаття

Сік – це унікальний та надзвичайно корисний харчовий продукт, котрий здатен забезпечити організм енергією та здоров’ям за рахунок концентрації у своєму складі вітамінів та мікро і макроелементів, великого вмісту харчових рослинних волокон, органічних кислот та інших біологічно активних речовин. За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я  кожна доросла людина має вживати не менше ста п'ятдесяти мілілітрів соку щодня.

Магазини пістріють привабливими яскравими упаковками соків від різних виробників і на будь-який смак: починаючи від найпопулярнішого яблучного і закінчуючи соками з заморських екзотичних фруктів. Тут важливо не розгубитися і обрати дійсно якісний продукт, адже саме від цього залежить, що саме ви отримаєте на виході: користь чи шкоду.  Так, наприклад, думаючи що купуєте сік, ви можете взяти з полиці нектар (25-50% плодової частини від загальної маси), морс (у складі 18% фруктів та овочів), фруктовий коктейль (15% плодової частини), соковий напій (10% плодової частини), або і взагалі напій соковмісний, з 1% соку у складі. Небезпека, звичайно, не в тому, що виробник розводить сік чи пюре водою, а у наявності цукрового сиропу, штучних ароматизаторів та барвників, без яких така "бовтанка" не нагадувала б сік.

Про те, як виготовляється справжній сік нам розповів Назар, власник виробництва соків прямого віджиму з кінцевим циклом виробництва, Сади Прикарпаття.

Як ви прийшли до думки про виробництво 100% натурального соку?

У батьків був невеликий  яблуневий сад, біля 30 гектарів,  але  соку ніхто не виробляв,  яблука постачалися на продаж. І ось, після народження дітей постало питання,  що давати їм пити окрім води. Виявилося, що на українському ринку немає соків, які б зі спокійним серцем можна було дати своїм дітям. Маючи свій сад, ми прийняли рішення робити соки для власного споживання самостійно. На той момент ніхто не розглядав цю думку як бізнес-ідею, але виготовленого соку виявилося так багато, що стало зрозуміло: всього самим нам не випити. Тоді і вирішили "піти в люди", зайшовши в кілька торгівельних мереж.

Як давно виник ваш сімейний бізнес та де територіально ви знаходитесь?

У 2012-му році ми закупили австрійське обладнання і почали виготовляти свіжовичавлений Сік яблучний із яблук, вирощених у власних садах на Прикарпатті. Уже через рік наша лінійка смаків розширилися до п'яти: Сік яблучний, Яблуко+Гарбуз, Яблуко+груша, Яблуко+селера, і наша гордість – Яблуко+аронія (чорноплідна горобина), його ми виготовляємо єдині в Україні. Всі фрукти, ягоди та овочі теж вирощені нами, тому ми повністю відповідаємо за їх якість та екологічність.  

Ми знаходимося за адресою: 78300, Україна, Івано-Франківська область, м. Снятин, вул. Гоголя, 44 тел. (0347) 62 21 51.

Розкажіть детальніше про виробництво соків та принципи, якими ви керуєтесь при їх виготовленні?

Як я вже казав, виробництво соків ми почали для власного споживання, тому наші соки – це соки прямого віджиму, при виготовленні яких ми намагаємося зберегти максимальну користь фруктів та ягід. Для цього, зібрані в саду яблука ми ретельно миємо та робимо з них фреш.  Пастеризація соку проходить при температурі 82 градуси за Цельсієм, відсутність кип'ятіння дає змогу зберегти всі вітаміни, мікро та макроелементи у складі продукту. Ми не висвітлюємо сік, не додаємо ні воду, ні цукор, ні консерванти, саме тому смак нашого соку може дещо відрізнятися від партії до партії. Не бачу сенсу запрошувати технолога, котрий за допомогою хімії зробив би весь сік однаковим, адже навіть в однієї і тієї ж яблуні кожне яблуко має різний смак.

У вас сезонне виробництво?  Скільки людей на ньому працює?

Так, робота сезонна, з кінця вересня до лютого. Загалом на виробництві задіяні семеро людей. Дружина виконує функції маркетолога, а батьки контролюють виробництво.  Більшість яблук ми реалізуємо на продаж, і лише частину використовуємо для виготовлення соку.

А що вигідніше: продаж яблук чи виготовлення соку з них?

Звичайно, продаж яблук. Виготовлення соку, це радше хобі. Судіть самі, в одному літрі нашого соку 2 кг яблук, саме тому його вартість найвища в Україні. Поряд з нашим соком стоять аналоги, вартість яких у два-три рази нижча. На жаль, не кожен замислюється про те,  з чого виготовлений дешевий «сік». А вартість такого соку нижче вартості сировини, необхідної для його виготовлення. А все тому, що з води, цукру та есенцій технологи вміють виготовляти сік, котрий вам здасться смачнішим за фреш. Такі реалії нашого життя.

Сумно… А які яблука використовуються для виготовлення соку?

Сортів досить багато, найпопулярніші з них Голден, Айдаред, Фуджи. Всі ці роки ми оновлюємо дерева у наших садах, адже багатьом з них уже по 40 років, та саджаємо нові.

Як вживання натуральних соків впливає на стан здоров'я?

При регулярному вживанні натуральних соків активізуються всі життєві процеси в організмі, прискорюється обмін речовин, покращується робота травної системи, виводяться шлаки і токсини, підвищується імунітет.

Де і як можна придбати соки від ТМ Сади Прикарпаття?

У нас на сайті є список магазинів, де можна придбати наші соки. Актуальну інформацію про виробництво та наші новини можна дізнаватися на сторінці у Facebook.

Дякую за цікаву розмову. Що побажаєте нашим читачам?

Смакуйте натуральне та будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK