Нові імена: 15-річна Настя Горкун підкорює гастро-ринок авангардними тортами

Столичний маркет “Всі. Свої” в цьому році відкрив для широкого загалу нове ім'я — Настя Горкун.

Як повідомив agroportal.ua, на ярмарку вишукані, авангардні торти і десерти від Насті отримали безліч схвальних відгуків. Дивлячись на її кулінарні шедеври, не віриться, що їх створила 15-річна людина.

Пітримка родини як основа для успіху

Готувати Настя любила з дитинства. Але окрім цього заняття в її житті була, звісно, школа, заняття з репетитором, заняття спортом. Мама Насті розповідає, що донька постійно бачила батьків в роботі.

«Ми - трудоголіки, діти постійно бачать нас в роботі, - розповіла мама дівчини Анна Горкун. - Я переживала, що з'явиться дефіцит спілкування, і тому часто брала старшу дочку на роботу. Вона кілька років приходила до мене в кабінет, просто робила уроки, читала, але і була свідком командної роботи на моєму підприємстві. Найбільше їй подобалися креативні наради з маркетингу. Навіть сама намагалася якісь свої пропозиції вносити. Думаю, саме тоді дочка і навчилася, наприклад, ставити правильні питання, оцінювати можливості».

В 9-му класі батьки вирішили, що час задуматися над майбутнім та запропонували Настя обрати напрямок. Настя обрала дизайнерські курси. Але вже після декількох занять заговорила про те, щоб покинути їх. У батьків була інша думка.

Читай также: Во Франции испекли самый огромный торт "Сент Оноре"

Треба давати дітям право вибору, але в той же час стежити, щоб вони не пасували перед першими ж труднощами, - вважає тато Насті Тарас Горкун. - Я підлітком перепробував безліч усього, і при перших же труднощах кидав і переходив до іншого. Упевнений, через це втратив багато можливостей. Не хочу, щоб мої діти повторювали такі помилки. Тому переконую не відступати і доводити почате до логічного завершення. Курси Настя закінчила, отримала сертифікат ».

Наступне захоплення Насті — кулінарія — чудово поєдналося з базисом у вигляді дизайнерських курсів. Адже, що таке красива форма Настя вже знала. Залишалося дізнатися, як надати їй смачного вмісту. 

Батьки допомогли доньці: придбали посуд, інвентар, коли переконалися, що нове хобі переростає в ремесло.

Сама собі голова

Але, попри велику роль батьків, Настя сама керує бізнесом. Додаткові курси допомагають вдосконалювати майстерність. Ще дівчинка вирішила додатково вивчати французьку, для того, щоб бути в курсі свіжих ідей і віянь ще й від європейських кулінарів

Читай также: Странные и не очень кулинарные рекорды

Особистий рекорд Насті - 7 тортів в день. Каже, готова не спати ніч, але обіцяний замовнику торт доведе до найвищої якості. А ще каже, що отримує від роботи з солодощами не тільки заробіток, але і масу задоволення.

Деякі роботи Насті ви можете оцінити вже зараз в фотогалереї.

Бажаємо Насті успіху!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK