Фото: www.istockphoto.com
Кабачки - овоч, яким ми насолоджуємося, як тільки він з'являється у продажу: з кабачків можна приготувати багато смачних страв, до того ж він корисний. У ньому міститься багато калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза, вітамінів.
Однак далеко не всім кабачок буде корисний!
Кому і в яких випадках не слід вживати кабачки
1. Людям з виразкою і гастритом, особливо в період загострення.
2. При проблемах з жовчним міхуром або печінкою.
3. Протипоказаннями до вживання кабачків вважаються ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Так як солі калію, які містяться в кабачках, можуть відкладатися в нирках і формувати камені.
4. При вагітності кабачок не можна їсти жінкам з підвищеною секрецією шлункового соку і явищами ниркової недостатності.
Кабачки під час приготування вбирають багато масла, що може привести до нетравлення і навіть отруєння, якщо масло поганої якості.
Читай также: Кабачкові маффіни з беконом: покроковий рецепт
Хочете мінімізувати вміст масла в страві з кабачків, запечіть кабачки в духовці, приготуйте запіканку або фрікадельки в кабачковому суфле.