5 продуктів багатих на білок, які замінять м'ясо в піст

Відмовитися від м'яса в піст вірно, але не можна позбавляти себе так необхідного організму білка. Адже саме він є головним будівельним матеріалом для наших клітин і м'язів. І нехай м'яса ви позбавлені до Великодня, але скласти щоденне меню з урахуванням продуктів, що містять не тваринний, а рослинний білок - цілком реально.

Бобові

Вони більше за інших продуктів з нашого списку багаті білками. До бобовим відносяться горох, квасоля, сочевиця, квасоля. Краще вживати їх зі свіжою зеленню або невеликою кількістю злаків, наприклад, з пісним хлібом зі злаками. Це допоможе вашому організму швидше переробити рослинний білок.

Арахіс

Він містить як білок, так і поліненасичені жирні кислоти і жири. Зробіть арахіс на час посту інгредієнтом ваших салатів, на перекус вживайте його. Він заповнить дефіцит білка в організмі. Однак, пам'ятайте, що арахіс досить калорійний продукт, тому страви з ним краще їсти в першій половині дня. До речі, він корисніше не в сирому, а в злегка обсмаженому вигляді.

Соя

В піст додайте до свого звичного меню соєву їжу, наприклад, тофу, соєве молоко та соєве «м'ясо». Білок, яким так багата соя, повністю засвоюється організмом. Але вживайте сою в невеликій кількості, адже вона може викликати алергію.

Гриби

Гриби також багаті білками. Найкориснішими варіантами буде використання в приготуванні страв сушених грибів або свіжих печериць. А ось маринованими грибами краще знехтувати, оцет і консервантипід час посту вам ні до чого.

Кіноа

У цьому овочі містяться білки, які повністю засвоюються організмом. Крім білка в цьому продукті присутні вітаміни групи В, мідь, магній, кальцій, селен. А також фолієва кислота, комплексні вуглеводи, клітковина і рибофлавін.

Читай также: Великий піст: як приготувати суп Мінестроне

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 6 важливих правил від час Великого посту, а також публікували календарь Великого посту на 2020 рік