Фото: https://istockphoto.com
Ми вже розповідали, як приготувати полуничний та малиновий сорбет. Будь-які фрукти можуть стати основою для цього освіжаючого рецепту. Але, зізнаємось, цей рецепт нас вразиві довів, що смачний сорбет цілком можливий і з овочів, наприклад з огірків. Так, це буде не солодкий десерт, а вишукана закуска. Освіжаюча та пікантна.
Інгредієнти:
- 600 г молодих міцних огірків
- 250 г м'якого вершкового сиру (можна замінити за бажанням рікоттой, маскарпоне або навіть свіжим козячим сиром)
- сік 1 лимона маленького
- 2-3 гілочки чебрецю
- сіль, мелений чорний перець
Для подачі:
- свіжа редиска
- 1-2 невеликих огірка
Спосіб приготування:
- Очистіть огірки від шкірки, видаліть насіння, поріжте їх на невеликі шматочки і приберіть в морозильник на 1,5-2 ч.
- Покладіть заморожені огірки в блендер, додайте холодний вершковий сир, сік лимона, сіль і перець. Збийте в однорідне пюре.
- Викладіть отриману масу в кондитерський мішок з фігурною насадкою і наповніть невеликі стаканчики. Поперчіть і прикрасьте листочками чебрецю. Подавайте морозиво з тонко нарізаною редискою і огірками як закуску.
Читай также: Домашній огірковий лимонад (простий рецепт)
Смачного!