8 секретів найсмачніших драників

Драники, деруни, картопляні оладки – як їх тільки не називають. Але, як цю страву не назви, у правильно приготовлених драників буде аромат, що миттєво збуджує апетит і приємний смак «справжньої» ситної страви.

І нехай вона не з дієтичних, але така смачна! Однак, способів зіпсувати навіть хороший рецепт драників так само багато, як і назв цієї страви.

Читай также: Рецепт овочевого кіша, вигляд якого запам'ятовується назавжди

Щоб ваші драники вийшли смачними, скористайтеся невеликими підказками.

  1. Для приготування драників найкраще використовувати крохмалисті сорти картоплі. Як їх відрізнити, якщо ви не фахівець? Шукайте картоплю зі світло-коричневою шкіркою. А ось із молодої картоплі драники виходять не такі смачні, як зі старої. Вся річ у кількості крохмалю: у молодій його менше.
  2. Для натирання картоплі використовуйте дрібну тертку.
  3. Ваше завдання при приготуванні драників - не дати натертій картоплі потемніти інакше драники будуть менш пухкими. Для цього можна натирати картоплю по черзі із цибулею. У цьому випадку ваші драники будуть чудово золотистими і неймовірно ароматними.
  4. Якщо не хочете плакати від цибулі? Тоді замініть її сметаною чи іншим кисломолочним продуктом. 1-2 столові ложки не дозволять потемніти картоплі.
  5. Яйце додавати не обов'язково. Воно потрібне тоді, коли ви не впевнені, що в картоплі недостатньо крохмалю. Яйце не дасть дранику розвалитися.
  6. Борошно в приготуванні драників не використовуйте. Воно надає «гумового» присмаку.
  7. Якщо тісто для драників вийшло рідким, ви можете його трохи віджати. А краще - додайте трохи крохмалю (магазинного або того, що опуститься на дно миски з картопляним соком).
  8. У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне не зволікати! Натерту картоплю потрібно віджати, змішати з рештою інгредієнтів і швиденько обсмажити, адже картопля від взаємодії з повітрям окислюється і неминуче темніє.

Рецепт драників

  1. Картопля – 5 шт.
  2. Яйце - 2 шт.
  3. Цибуля – 1 шт.
  4. Борошно – 3 ст.л.
  5. Олія - 3 ст.л.

Читай также: Страва дня: рататуй на галеті

Спосіб приготування

  • У великій мисці змішайте терту на тертці картоплю, яйця, натерту цибулю, борошно, сіль та перець.
  • У великій сковороді розігрійте олію на середньо-сильному вогні.
  • Викладайте картопляне тісто великою ложкою на сковороду і злегка притисніть оладки лопаткою.
  • Смажте приблизно 4 хвилини з кожного боку, доки не підрум'яняться. Подавайте зі сметаною.

Смачного!