Базовий рецепт різотто з ніжно-кремовим смаком

Фото: www.istockphoto.com

Варіантів приготування цієї італійської страви безліч, і в кожному куточку Італії ви можете спробувати зовсім відмінні один від одного різотто.

Перший рецепт з'явився випадково - розсіяний кухар варив рисовий суп, але забув про нього, через що бульйон повністю випарувався. Але вміст каструлі кухаря не розчарував: ароматний кремовий рис зі шматочками м'яса та овочів заслуговував на окрему подачу.

Як зробити базовий рецепт вершкового рецепту в домашніх умовах? Освоївши його, можна гратися з інгредієнтами та додавати все нові та нові смаки.

Інгредієнти:

  • м'ясний або рибний бульйон – 1,1 літра
  • оливкова олія – столова ложка
  • цибуля – одна велика головка
  • часник – 2 зубчики
  • корінь селери – половинка
  • рис – 400 грам
  • сухе біле вино – 2 склянки
  • вершкове масло – 70 грам
  • тертий сир Пармезан - 115 грам.

Читай также: Як приготувати вершкове масло із різними добавками

Приготування:

  • Розігрійте бульйон.
  • У сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію та вершкове масло.
  • Дрібно покришіть часник, цибулю та селеру.
  • Смажте нарізані інгредієнти на суміші олії та масла на повільному вогні до їхньої м'якості.
  • Додайте рис та збільшіть вогонь.
  • Смажте рис, постійно помішуючи.
  • Коли рис стане прозорим, додайте вино та продовжуйте помішувати, випаровуючи алкоголь.
  • Влийте в рис півтори склянки бульйону і посоліть.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму, нехай рис томиться, а ви помішуйте, поки не вбереться бульйон.
  • Додавайте бульйон по столовій ложці і ретельно вимішуйте рис. Постійно пробуйте, якщо рис готовий – бульйону достатньо.
  • Коли рис приготується, вимкніть вогонь і додайте пармезан, перемішайте і залиште на кілька хвилин.

Смачного!