Наполен - це класика, якою так інколи кортить поласувати! І навіть в піст це можливо! Адже існує рецепт цього десерту, який адаптований для пісного меню.
Інгредієнти:
- Борошно - 3,5 ст.
- Вода мінеральна (дуже холодна) - 1 ст.
- Лимонний сік - 1-3 ст. л.
- Горілка - 1 ст.л.
- Рослинна олія - 1 ст.
- Сіль - 1/2 ч.л.
для крему
- Мигдаль - 100 г
- Вода - 1,3 л
- Манна крупа - 1 ст.
- Цукор - 1 ст.
- Лимонний сік - 2-4 ст.л.
Спосіб приготування
- У велику миску насипте сіль, налийте рослинне масло, мінеральну воду мінеральну, лимонний сік, горілку. Все перемішайте.
- Потім додайте борошно і вимішайте тісто. Залишіть відпочивати на 30 хвилин.
- Розділіть тісто на 12 частин, кожну розкатайте і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці. При цьому цілком можна включати режим конвекції - коржі спечуть швидше!
- Готуємо крем. Для цього мигдаль висипаємо в миску, заливаємо окропом, накриваємо кришкою і хвилин на 15 залишаємо.
- Потім воду зливаємо, очищаємо мигдаль від шкірки. У каструльку висипаємо очищений мигдаль, додаємо цукор і 100 мл окропу. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік.
- В окремій чашці змішуємо манку з 200 мл холодної води, щоб вийшла кашка. Потім цю кашку вливаємо в каструльку, де вариться мигдаль. Варимо 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і протягом 10 хвилин збиваємо гарячу масу міксером. Залиште крем остигати
- Коржі перемащуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і ставимо в холодильник для пропитки на ніч.
Читай также: 5 продуктів багатих на білок, які замінять м'ясо в піст
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми ділилися з читачами найкращими рецептами пісної випічки та пісних десертів.