Пісна солодка випічка: 5 смачних рецептів

Якщо з основним пісним меню все більш-менш ясно, то зазвичай приготування десертів ставить тих, хто поститься в глухий кут. Чим же порадувати себе, дітей і чим зустріти гостей?

Апельсиновий маннік

Візьміть 200 г. манки, 200 мл апельсинового соку, 200 г. борошна, 200 г цукру, 100 г. олії чайну ложку натертої апельсинової цедри, чайну ложку соди.

Включіть прогріватися духовку. Натріть апельсинову цедру. У мисці змішайте апельсиновий сік і манку, перемішайте. Додайте цукор і рослинне масло, вимісіть до однорідності. Додайте цедру і залиште тісто набухати на півгодини. Потім додайте соду, просійте борошно і всипьте маленькими порціями, помішуючи. Змастіть форму маслом, присипте борошном або панірувальними сухарями, влійте тісто. Випікайте пиріг при 180 градусах протягом 40 хвилин.

Морквяний торт

Читай также: Великий піст: 6 важливих правил харчування під час посту

Вам знадобиться 150 г. борошна, 8 столових ложок рослинного масла, стакан цукру, склянка фруктового соку, 150 г волоських горіхів, 150 г моркви, чайна ложка розпушувача, ваніль за смаком, щіпка солі. 

Змішайте цукор з маслом, додайте сік. Горіхи підсушіть в духовці, перемеліть їх блендером, моркву натріть на дрібній тертці. Трохи горіхів відкладіть для прикраси, інші покладіть в суміш. Окремо змішайте борошно, розпушувач і ваніль, додайте до суміші і ретельно вимісіть. В кінці додайте моркву і перемішайте. Вилийте тісто в форму і випікайте при 200 градусах протягом 30-40 хвилин. Торт можна розрізати навпіл і змастити фруктовим пюре. Можна присипати горіхами або цукровою пудрою.

Лінивий яблучний штрудель

Візьміть 3 листи тонкого лавашу, 4 яблука, 100 грам родзинок, 100 г цукру, 50-100 мл рослинного масла.

Промийте родзинки і залийте окропом, через 15 хвилин злийте воду. Яблука очистіть від насіння і натріть на крупній тертці, змішайте з родзинками. Листи лаваша змастіть маслом і посипте цукром, розподіліть по всьому листу начинку і зверніть в рулети. Духовку нагрійте до 180 градусів. Викладіть рулети на змазаний маслом деко, верхівку також змастіть маслом і присипте цукром. Печуться штрудели протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Шоколадний торт

Знадобиться півтори склянки борошна, 4 столові ложки какао, 200 г. цукру, чайна ложка розчинної кави, 50 мл рослинного масла, 200 мл води, чайна ложка соди, чайна ложка оцту, щіпка солі і ванілін за смаком.

Читай также: Рецепт грибного паштета "Лесная говядина"

Змішайте борошно, какао, сіль, ванілін. В іншому посуді змішайте воду, масло, каву і цукор. Змішайте обидві суміші, додайте соду, гашену оцтом, вимісіть тісто. Змастіть форму для випічки маслом, присипаючи борошном. Вилийте рідке тісто в форму і випікайте при 180 градусах протягом 45 хвилин. Коли пиріг охолоне, вийміть його з форми. Торт можна розрізати і змастити кремом, а можна присипати пудрою або полити розтопленим шоколадом і подавати до столу.

Банановий пиріг

Візьміть стакан кукурудзяної крупи, склянку пшеничної муки, півсклянки олії, пів чайної ложки соди, дрібку солі, ванільний цукор, півсклянки звичайного цукру, 2 банана, стакан будь-якого фруктового соку.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Банани пюріруйте блендером, змішай їх з содою, сіллю, цукром, кукурудзяною крупою і борошном. Влійте рослинне масло і сік, перемішайте. Залиште тісто на півгодини, щоб набухла крупа. Змастіть форму рослинним маслом, присипаючи борошном і влийте тісто в форму. Випікайте пиріг до появи золотистої скоринки.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали про 10 найважливіших продуктів для тих, хто тримає піст

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK