Ангіна: чого категорично не можна їсти під час хвороби

Крім того, що ковтати при ангіні боляче і неприємно, деякі продукти можуть як погіршити загальний стан, так і вплинути на швидке одужання. Біль, температура, інтоксикація, слабкість ведуть до відмови від їжі, організм втрачає сили, тому харчування під час хвороби повинне бути легким, але калорійним, наскільки це можливо. І обов'язково потрібно дотримуватися питного режиму.

Їжа під час хвороби горла повинна бути приготовлена ​​на пару або відварена, щоб не перевантажувати організм зайвими жирами, потім дрібно порубана або розім'ята, щоб максимально полегшити ковтання. За температурою їжа повинна бути теплою.

Їжа при ангіні має бути з низьким рівнем алергенність, легко засвоюватися і бути максимально корисною.

Меню при ангіні

Супи і бульйони. На нежирному м'ясі, обов'язково з овочами і крупами. Чистий бульйон з сухариками - ідеальне поєднання для відновлення сил ослабленого організму. Радимо приготувати Бонський суп - він легкий, вітамінний, не жирний, покращує систему травлення - те, що потрібно при ангіні.

М'ясо і риба. У відварному і тушкованому вигляді, приготовані на пару. Бажано, щоб це були страви з фаршу, а не цілі шматки, і максимально нежирні - курка, індичка, тріска, мінтай.

Читай также: 7 каш, которые принесут пользы больше остальных

Каші. На воді або молоці, максимально розварені і розм'якшені, напіврідкі або перетерті. Наприклад, добре відновлює сили манка.

Хліб. Бажано, щоб хлібобулочні вироби були вчорашніми, але не черствими. Дріжджові і солодкі вироби додадуть неприємних відчуттів і зав'яжуть слиз, тому їх слід відкласти до одужання.

Макарони максимально дрібні, без соусів і жирних добавок.

Молоко. Дозволяються нежирні кисломолочні продукти - ряжанка, кефір або кисле молоко. Якщо ковтати не боляче - знежирений сир. Все повинно бути теплим. А найкраще буде приготувати лікувальний гоголь-моголь, він допоможе горлу і надасть сил.

Яйця. Паровий омлет, яйце-пашот або варене яйце - ідеально, а от яєчня з додаванням жиру - категорично ні. Взагалі вживання білка під час хвороби слід скоротити.

Овочі. При хвороби горла рекомендується їсти негрубі оброблені види. Щоб додатково не травмувати і не викликати біль. Доречні будуть пюре, рагу з картоплі, кабачків, моркви, гарбуза, томатів.

Фрукти. Запечені в духовці або сирі, але натерті на тертці. Вам стане в нагоді чудовий рецепт запечених бананів: вітаміни і ніжна текстура страви - то, що потрібно хворому горлу.

Чого не можна їсти при ангіні

Уникайте кислих і цитрусових, а також червоних і помаранчевих алергенних фруктів і ягід. Можна пити соки, розведені водою, смузі, компоти, а також нехолодні киселі, муси.

Категорично не можна при ангіні їсти смажене, жирне, гриби, бобові, свіжі тверді фрукти і овочі, гострі цибулю і часник, спеції і приправи, будь-які консерви і консервацію на основі оцту, копчене, свіжу випічку, міцні кофеїнові напої. Забудьте на час про газовану воду, солодощі з кремами, молоко, сирі, насіння, чіпси та попкорн.

Читай также: Таблетка от всех болезней - в тарелке: 5 советов от профессора биохимии

А якщо вже дуже хочеться солодкого, то нехай воно буде корисним, зваріть, наприклад, льодяники від кашлю

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK