Для яскравих салатів: вивели червоний шпинат

У США створено сорт справжнього червоного шпинату USDA Red, який максимально збагачений корисним бетаціаніном. Перший в світі справжній сорт червоного шпинату USDA Red сознан Службою сільськогосподарських досліджень (Agricultural Research Service), повідомляє agroportal.ua з посиланням на USDA.

Як зазначається, шпинат завжди був відомий як зелений листовий овоч. Існують листові овочі, які часто називають червоним шпинатом, але насправді, це червоне листя амаранту, або інші рослини, такі як червона лобода, а не справжній шпинат. У наш час, на ринку вже є кілька справжніх «червоних» сортів шпинату, але у них червоний колір обмежений лише прожилками листя.

Шпинат є одним з найбільш корисних листових овочів з високим вмістом бета-каротину (провітаміну А), лютеїну, фолату, вітаміну С, кальцію, заліза, фосфору і калію. Однак споживання (і виробництво) шпинату в Сполучених Штатах скоротилося з 2,3 фунтів на людину до 1,6 фунтів в 2006 році після спалаху інфекції викликаної кишковою паличкою і так повністю і не відновилося.

«Справжній червоний шпинат, такий як USDA Red, стане сплеском на ринку шпинату і може допомогти залучити людей до вживання шпинату в цілому», - сказав дослідник-генетик ARS Бейкьюань Моу, який розробив новий сорт.

Читай также: Почему шпинат так необходим в нашем меню

USDA Red - цетип шпинату з середньою швидкістю росту. Його листя в формі лопатей з загостреними кінчиками і пурпурно-червоними жилками і черешками. Цей сорт є результатом традиційної селекції.

Свого червоного коліру шпинат USDA Red набуває за рахунок бетаціаніна. Згідно науковій літературі, бетаціанін є потужним антиоксидантом, який, значно знижує окислювальний стрес у пацієнтів і може навіть допомогти в запобіганні хронічних патологій, запалень і раку. Так, антиоксидантна здатність шпинату USDA Red була на 42 - 53% вище, ніж у інших сортів шпинату в п'яти тестах, проведених протягом трьох років.

«Бетаціанін є додатковою перевагою для рослини, яке і так вже насичене поживними речовинами, що робить шпинат справжньою« супер-їжею», - додав Моу.

Читай также: Ученые рассказали, как и с чем правильно есть шпинат

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як треба готувати шпинат, а також ділилися рецептами страв зі шпинату - ротоло зі шпинатомкуриної грудки зі шпинатомпирога з лососем та шпинатом, а також пирога зі шпинатом та тістом філо.

Фото: qz.co

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK