В Європі моркву почали додавати в солодкі пироги ще за часів Середньовіччя. Це пояснюється тим, що інші підсолоджувачі було важко знайти або вони коштували надто дорого. А морква, як і буряк, містить достатню кількість цукру, щоб зробити випічку солодкою. Вважається, що популярність морквяного торта була відроджена в Англії через картки на продукти під час Другої світової війни.
Читай также: Чайна церемонія: рецепти зігріваючого чаю для холодних вечорів
Англійський carrot cake вважажається класикою англійської кухні та часто подається під час традиційного "five o'clock". Як приготувати, розкаже наступний рецепт.
Інгредієнти:
для тіста:
- 400 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. соди
- дрібка солі
- 2 ч.л. без гірки кориці
- 4 яйця
- 300 г коричневого цукру
- 1 стакан рослинного масла
- 2 ч.л. ванильної есенції (можна взяти порошок);
- 400 г тертої моркви (або можна зробити 50х50 з гарбузом);
- подрібнені горіхи (волоські, мигдаль) - жменя.
ЭТО ВАЖНО: Розумне споживання: що це таке, навіщо нам потрібно і як долучитися
для крема:
- 60 г вершкового масла
- 250 г вершкового сиру (ідеально - «Філадельфія»)
- 100 г цукрової пудри
- 1 ч.л ванильної есенції
- цедра 1 апельсина або лимона (або-як подрібнені волоські горіхи)
Спосіб приготування:
- Натріть моркву та гарбуз. Подрібніть горіхи. Застеліть дно форм пергаментом і змажте вершковим маслом. Включіть духовку на 180С.
- Змішайте у великій мисці сухі інгредієнти від муки до кориці. Відставте в сторону.
- Яйця збийте міксером з цукром. Потроху введіть масло, продовжуючи збивати на низькій швидкості. Положіть ваніль і ще раз добре збийте.
- Рідку суміш перекладіть в суху (або навпаки), перемішайте, додайте моркву з гарбузом і горіхи. Ще раз перемішайте. Розділіть на половини. Викладіть тісто в форми і поставте в духовку хвилин на 40. Готовність перевірте сірником.
- Поки готові коржі остуджуються (хвилин 10), приготуйте крем.
- Розм'якшене вершкове масло збийте з "Філадельфією" і ваніллю, під кінець додайте цукрову пудру і останній раз перемішайте.
- Промастіть "дах" першого коржа, на нього укладіть другий і повністю покрийте кремом весь торт.
- Прикрасьте тертими горіхами або цитрусовою цедрою (стружкою).
Смачного!
Читай также: Выпечка на скорую руку: английский Баноффи-пай
Нагадаємо, раніше ми розказували про найулюбленіші страви британської королеви, а також дивувалися незвичному хлібу зі світляків, що готується в Британії.