Рецепт дня: англійський морквяний торт

В Європі моркву почали додавати в солодкі пироги ще за часів Середньовіччя. Це пояснюється тим, що інші підсолоджувачі було важко знайти або вони коштували надто дорого. А морква, як і буряк, містить достатню кількість цукру, щоб зробити випічку солодкою. Вважається, що популярність морквяного торта була відроджена в Англії через картки на продукти під час Другої світової війни.  

Читай также: Чайна церемонія: рецепти зігріваючого чаю для холодних вечорів

Англійський carrot cake вважажається класикою англійської кухні та часто подається під час традиційного "five o'clock". Як приготувати, розкаже наступний рецепт. 

Інгредієнти: 

для тіста: 

  • 400 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • дрібка солі
  • 2 ч.л. без гірки кориці
  • 4 яйця
  • 300 г коричневого цукру
  • 1 стакан рослинного масла 
  • 2 ч.л. ванильної есенції (можна взяти порошок);
  • 400 г тертої моркви (або можна зробити 50х50 з гарбузом);
  • подрібнені горіхи (волоські, мигдаль) - жменя. 

ЭТО ВАЖНО: Розумне споживання: що це таке, навіщо нам потрібно і як долучитися

для крема:

  • 60 г вершкового масла
  • 250 г вершкового сиру (ідеально - «Філадельфія»)
  • 100 г цукрової пудри 
  • 1 ч.л ванильної есенції
  • цедра 1 апельсина або лимона (або-як подрібнені волоські горіхи)

Спосіб приготування: 

  1. Натріть моркву та гарбуз. Подрібніть горіхи. Застеліть дно форм пергаментом і змажте вершковим маслом. Включіть духовку на 180С.
  2. Змішайте у великій мисці сухі інгредієнти від муки до кориці. Відставте в сторону.
  3. Яйця збийте міксером з цукром. Потроху введіть масло, продовжуючи збивати на низькій швидкості. Положіть ваніль і ще раз добре збийте. 
  4. Рідку суміш перекладіть в суху (або навпаки), перемішайте, додайте моркву з гарбузом і горіхи. Ще раз перемішайте. Розділіть на половини. Викладіть тісто в форми і поставте в духовку хвилин на 40. Готовність перевірте сірником.
  5. Поки готові коржі остуджуються (хвилин 10), приготуйте крем.
  6. Розм'якшене вершкове масло збийте з "Філадельфією" і ваніллю, під кінець додайте цукрову пудру і останній раз перемішайте.
  7. Промастіть "дах" першого коржа, на нього укладіть другий і повністю покрийте кремом весь торт.
  8. Прикрасьте тертими горіхами або цитрусовою цедрою (стружкою).

Смачного! 

Читай также: Выпечка на скорую руку: английский Баноффи-пай

Нагадаємо, раніше ми розказували про найулюбленіші страви британської королеви, а також дивувалися незвичному хлібу зі світляків, що готується в Британії

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK