Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх - не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою!
А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметанно-чесночним соусом, рецепт якого ми також даємо.
Інгредієнти
для оладок:
- 2 молоденьких кабачка
- 1 яйце
- 3 стебла зеленої цибулі
- 3 гілочки петрушки
- 1 ст.л. борошна
- Сіль і мелений перець за смаком
для соусу:
- 3 ст.л. сметани
- 1 зубчик часнику
Спосіб приготування:
1. Кабачки вимити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати рідину.
2. Зелену цибулю і петрушку дрібно порізати.
3. Додати до кабачків зелень, яйце, сіль з перцем і борошно. Розмішати все до однорідного стану.
4. На розігріту з рослинною олією сковороду викладати ложкою оладки і обсмажувати до золотистого кольору з обох сторін.
5. Обсмажувати оладки необхідно на середньому вогні. Якщо в процесі приготування, в посуді з кабачкової масою буде утворюватися рідина - злийте її.
6. Готові оладки викладайте на паперові рушники, так ви приберете надлишки масла.
Читай также: Кулінарний хіт сезону - кабачковий торт "Літечко"
7. Приготуйте соус: для цього в сметану додайте роздавлений зубчик часнику і перемішайте.
Смачного!