Пальчики оближеш: рецепт бразильських морквяних пиріжків

Як давно ви готували з моркви не першу і не другу страву, а десерт? Напевно, давненько! Або ніколи! Але морква цілком може бути основним інгредієнтом солодощів, доведено бразильцями!

За цим рецептом ви зможете отримати 20 незвичайних морквяних міні-пиріжків. Десерт цей напевно сподобається вам спритною технікою приготування моркви, своєю простотою і, звичайно ж, результатом! Отже, приступаємо!

Інгредієнти:

  • 2 середні морквини
  • 100 г цукру
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 2 яйця
  • 110 мл молока
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 320 г борошна
  • рослинне масло -для фритюру

Для шоколадного соусу:

  • 450 г шоколаду
  • 350 мл жирних вершків
  • Для прикраси:
  • 300 г цукру
  • 1 столова ложка кориці

Спосіб приготування: 

1. Спочатку треба очистити молоду морквину. Для цього є такий лайфхак: беремо чисту і сталеву мочалку. Тремо морквину кілька секунд. А потім добре промиваємо під струменем води. Ріжемо моркву на шматочки і змішуємо в блендері з яйцями, маслом, цукром і молоком. Перемелюємо все в однорідну суміш.

Читай также: Кому каротинчику: новые рецепты блюд из моркови

2. Змішуємо масу з борошном і додаємо розпушувач. Виходить густе і однорідне тісто.

3. Нагріваємо масло для фритюру і за допомогою столової ложки кидаємо в нього невеликі порції тіста. Смажимо їх до золотистої скоринки і акуратно виловлюємо шумівкою.

4. Викладаємо пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії, а потім обвалюємо кожен пиріжок в суміші цукру і кориці.

5. Для шоколадного соусу подрібнюємо шоколад і змішуємо з гарячими вершками. Перемішуємо, поки соус не стане однорідним. Подаємо соус разом з пиріжками.

Смачного!

Читай также: Блюдо дня: открытые пирожки с мясом и бульоном

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що смачного неодмінно треба скуштувати в Бразилії, а также, як приготувати морквяний крем-суп