Як давно ви готували з моркви не першу і не другу страву, а десерт? Напевно, давненько! Або ніколи! Але морква цілком може бути основним інгредієнтом солодощів, доведено бразильцями!
За цим рецептом ви зможете отримати 20 незвичайних морквяних міні-пиріжків. Десерт цей напевно сподобається вам спритною технікою приготування моркви, своєю простотою і, звичайно ж, результатом! Отже, приступаємо!
Інгредієнти:
- 2 середні морквини
- 100 г цукру
- 1 столова ложка рослинної олії
- 2 яйця
- 110 мл молока
- 1 чайна ложка розпушувача
- 320 г борошна
- рослинне масло -для фритюру
Для шоколадного соусу:
- 450 г шоколаду
- 350 мл жирних вершків
- Для прикраси:
- 300 г цукру
- 1 столова ложка кориці
Спосіб приготування:
1. Спочатку треба очистити молоду морквину. Для цього є такий лайфхак: беремо чисту і сталеву мочалку. Тремо морквину кілька секунд. А потім добре промиваємо під струменем води. Ріжемо моркву на шматочки і змішуємо в блендері з яйцями, маслом, цукром і молоком. Перемелюємо все в однорідну суміш.
Читай также: Кому каротинчику? Небанальные рецепты блюд из моркови
2. Змішуємо масу з борошном і додаємо розпушувач. Виходить густе і однорідне тісто.
3. Нагріваємо масло для фритюру і за допомогою столової ложки кидаємо в нього невеликі порції тіста. Смажимо їх до золотистої скоринки і акуратно виловлюємо шумівкою.
4. Викладаємо пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії, а потім обвалюємо кожен пиріжок в суміші цукру і кориці.
5. Для шоколадного соусу подрібнюємо шоколад і змішуємо з гарячими вершками. Перемішуємо, поки соус не стане однорідним. Подаємо соус разом з пиріжками.
Смачного!
Читай также: Блюдо дня: открытые пирожки с мясом и бульоном
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що смачного неодмінно треба скуштувати в Бразилії, а также, як приготувати морквяний крем-суп.