Тірамісу - десерт, який займає своє особливе і дуже високе місце в ряді найвідоміших десертів світу. Історія його появи сходить ще до 17 століття. За класичним рецептом десерт робиться з печивом савоярді і сиром маскарпоне, десертним вином і 33% -ми вершками.
Однак, за довгі роки існування тірамісу, варіантів приготування його було запропоновано чимало. Так, ми ділилися з читачами одним з найбільш цікавих - апельсиновим тірамісу, автором якого є відомий шеф-кухар і ресторатор Джеймі Олівер.
А ще хочемо познайомити читачів з, напевно, найпростішим варіантом приготування тірамісу - так би мовити, "ледачим", який готується з сиру. Найбільш важкодоступним інгредієнтам за цим рецептом запропонована більш доступна альтернатива.
Готується десерт швидко і на смак - цілком гідна альтернатива класиці. До того ж, він не такий калорійний. Спробуємо?!
Інгредієнти "ледачого" сирного десерту а-ля Тірамісу
- Будь-яке пісочне печиво - 200 гр.
- Нежирний сир - 200 гр.
- Сметана - 100 гр.
- Цукор - 50 гр.
- Кава - 1 ч.л.
- Ваніль - 0,5 ч.л.
- Какао - за смаком.
Спосіб приготування:
- Змішайте в блендері сир, сметану, цукор і ваніль до однорідної маси.
- Приготуйте каву - заварну або розчинну.
- Занурюйте кожне печиво на 5 секунд в каву. Потім, по черзі викладайте шари з печива і крему, формуючи десерт. Краще робити це в скляних стаканах.
- Присипте зверху какао через ситечко. Поставте в холодильник на ніч.
- На ранок сирний десерт а-ля Тірамісу буде готовий! Подавайте його з кавою або іншим улюбленим напоєм!
Смачного!
Читай также: Выпечка на скорую руку: английский Баноффи-пай
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати банановий пиріг та швидку руку та ділилися рецептом смачних ледачих хачапурі.