Рецепт на вечерю: макаронні гнізда з фаршем

Смачна страва, яку можна подати і для гостей, і приготувати на домашню вечерю. Для приготування можна використовувати будь-який фарш: свинячий, курячий, яловичий, індичиний і навіть рибний. Однак соковитіше виходить блюдо саме з свинячо-яловичого фарша. 

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 12 гнізд.

Складові:

  • Макарони - 0,5 кг.
  • Фарш - 400 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Лук - 2 шт .;
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сир (будь-який твердий) - 200 г.
  • Сметана 20% - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія - ​​для смаження.
  • Майонез - 6-7 ст. л.
  • Сіль і спеції - за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку відваріть до напівготовності гнізда. Краще це робити порціями, щоб вони не перемішалися при варінні і форма гнізд збереглася. Викладайте їх в каструлю в один шар, стежачи, щоб вода їх покривала не менш ніж на 2 см. Щоб макарони проварилися до стану al dente, буде потрібно від 2-х до 4-х хвилин. Воду з-під макаронів не виливайте, вона ще стане в нагоді.

2. Після почистіть цибулю і моркву, окремо їх дрібно наріжте. Половину подрібненої цибулі покладіть в фарш.

3. Натріть на тертці сир, додайте половину в фарш. Фарш посоліть, додайте за бажанням спеції і сире яйце. Перемішайте.

4. На розігрітій сковороді з рослинним маслом до м'якості посмажте лук і моркву.

5. У сковороду додайте пасту, цукор, сметану, спеції, влийте 1,5 склянки води з-під макаронів. Добре перемішайте і варіть п'ять хвилин. В середину кожного гнізда викладіть фарш, злегка розставивши середину. Примніть верхню частину виделкою. Залийте соусом. На гнізда з фаршу покладіть трохи майонезу, зверху посипте сиром.

6. Поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте 25-30 хвилин.

Смачного!

Читай также: Мука, вода, яйця: готуємо пасту в домашніх умовах

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 6 найбільш популярних видів пасти та радили, які соуси найкраще підійдуть до страв із пасти.

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK