Для того, щоб приготувати пасту в домашніх умовах, не потрібно бути супер-кухарем. Просто дотримуйтесь наших рекомендацій і налаштуйтеся на приємний процес.
Кілька порад для початку
1. Для приготування домашніх макаронних виробів бажано використовувати борошно з твердих сортів пшениці.
2. На кожні 100 гр. борошна необхідно брати 1 куряче яйце.
3. Борошно перед замішуванням тіста обов'язково просівають, а тісто замішують довго - до гладкого, еластичного стану, хвилин 15-20.
4. Обов'язково дайте готовому тісту відпочити, оберніть його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Читай также: Здорово и вкусно: как итальянскую пасту готовит украинка
5. Ідеальна товщина тіста після розкочування - 2 мм.
6. Після нарізки тіста, розкладіть тонким шаром пасту і дайте їй підсохнути при кімнатній температурі.
7. Домашню пасту не зберігають довго, її відразу ж готують і поїдають, але якщо ви приготували її з запасом, краще пасту заморозити і зберігати в морозилці до потрібного моменту.
Простий рецепт домашньої пасти
Складові:
- Борошно - 1 кг
- Яйце - 6-7 шт.
- Вода - 20 мл
Читай также: 10 интересных фактов об итальянской пасте
Спосіб приготування:
1. Борошно просійте гіркою і зробіть зверху поглиблення.
2. Влийте в нього яйця. Замісіть тісто. Якщо тісто буде виходити дуже круте, додайте трохи води.
3. Скачайте тісто в кулю і загорніть його у вологий рушник. Залиште на 30 хвилин в холодильнику.
4. Розкатайте тісто.
Читай также: Что приготовить из пасты, но без вреда для фигуры
5. Наріжте тісто. Якщо спеціальної машинки у вас немає, для нарізки попередньо занурте ніж в борошно, щоб тісто до нього не прилипало. Так ви самі зможете регулювати товщину і ширину пасти.
Для нарізки можна користуватися гострим тонким ножем або коліщатком для нарізування пасти (простим або фігурним). Щоб смужки вийшли рівніше, присипте лист тіста борошном і після цього нарізайте. Дайте нарізаним смужкам підсохнути і готуйте.
Смачного!
Читай также: Помогут в локдаун: ТОП-5 соусов к пасте
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як можна приготувати пасту - з кальмарами, з куркою, з овочами та сиром, з фаршем.