Мука, вода, яйця: готуємо пасту в домашніх умовах

Для того, щоб приготувати пасту в домашніх умовах,  не потрібно бути супер-кухарем. Просто дотримуйтесь наших рекомендацій і налаштуйтеся на приємний процес. 

Кілька порад для початку

1. Для приготування домашніх макаронних виробів бажано використовувати борошно з твердих сортів пшениці. 

2. На кожні 100 гр. борошна необхідно брати 1 куряче яйце. 

3. Борошно перед замішуванням тіста обов'язково просівають, а тісто замішують довго - до гладкого, еластичного стану, хвилин 15-20. 

4. Обов'язково дайте готовому тісту відпочити, оберніть його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин. 

Читай также: Здорово и вкусно: как итальянскую пасту готовит украинка

5. Ідеальна товщина тіста після розкочування - 2 мм.

6. Після нарізки тіста, розкладіть тонким шаром пасту і дайте їй підсохнути при кімнатній температурі. 

7. Домашню пасту не зберігають довго, її відразу ж готують і поїдають, але якщо ви приготували її з запасом, краще пасту заморозити і зберігати в морозилці до потрібного моменту.

Простий рецепт домашньої пасти

Складові:

  • Борошно - 1 кг
  • Яйце - 6-7 шт.
  • Вода - 20 мл

Читай также: 10 интересных фактов об итальянской пасте

Спосіб приготування:

1. Борошно просійте гіркою і зробіть зверху поглиблення.

2. Влийте в нього яйця. Замісіть тісто. Якщо тісто буде виходити дуже круте, додайте трохи води.

3. Скачайте тісто в кулю і загорніть його у вологий рушник. Залиште на 30 хвилин в холодильнику.

4. Розкатайте тісто.

Читай также: Что приготовить из пасты, но без вреда для фигуры

5. Наріжте тісто. Якщо спеціальної машинки у вас немає, для нарізки попередньо занурте ніж в борошно, щоб тісто до нього не прилипало. Так ви самі зможете регулювати товщину і ширину пасти.

Для нарізки можна користуватися гострим тонким ножем або коліщатком для нарізування пасти (простим або фігурним). Щоб смужки вийшли рівніше, присипте лист тіста борошном і після цього нарізайте. Дайте нарізаним смужкам підсохнути і готуйте. 

Смачного!

Читай также: Помогут в локдаун: ТОП-5 соусов к пасте

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як можна приготувати пасту - з кальмарамиз куркоюз овочами та сиромз фаршем

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK