Що приготувати з листкового тіста: 5 смачних ідей

Листкове тісто не обов'язково готувати самостійно - воно широко представлено різними марками в будь-якому магазині. Тому випічка з нього - відмінний вихід для господині, коли обставини не дозволяють витратити на приготування їжі багато часу. До того ж, випічка з листкового тіста виходить смачною, з хрусткою скоринкою, а начинка може бути абсолютно будь-яка - і солона, і солодка.

Яєчня в листковому тісті

Візьміть аркуш листкового тіста, 4 яйця, чверть чашки тертого сиру, листя петрушки.

Духовку розігрійте до 200 градусів, а деко застеліть пергаментом. Тісто розкатайте і виріжте з нього кружечки. Перенесіть на деко. Підніміть у кружечків бортики і приберіть тісто в холодильник на 20 хвилин. З холодильника деко відразу перемістіть в духовку і випікайте кошички 8-10 хвилин. Вийміть тісто, посипте кружечки сиром і вбийте по яйцю, приправте за смаком і випікайте в духовці до готовності яйця 10-12 хвилин. Для подачі прикрасьте яєчню листям петрушки.

Пиріжки з брокколі

Знадобиться 2 листи листкового тіста, столова ложка оливкової олії, цибулина, зубчик часнику, качан брокколі, 2 столові ложки тертого сиру, півтори чашки тертого сиру чеддер, яйце, 5 столових ложок борошна, сіль і перець за смаком.

Читай также: Лодочки из слоеного теста "Сытный ужин" (фото-рецепт)

Увімкніть духовку на 220 градусів, застеліть деко пергаментом. На оливковій олії обсмажте дрібно нарізаний часник, цибулю і брокколі. Зніміть сковороду з вогню і додайте сири, перемішайте. Тісто розкачайте на борошні, виріжте кружечки. Викладіть в середину начинку і заліпыть краї тіста. Викладіть пиріжки на деко, змастіть їх яйцем і присипте залишками сиру. Випікайте протягом 30 хвилин.

Листковий пиріг з вишнею та яблуками

Підготуйте 500 грам листкового тіста, 250 грам вишні, яблуко, цукор за смаком, столову ложку меду, яйце.

Розігрійте духовку до 180 градусів, форму для випічки застеліть пергаментом. Розкатайте тісто і викладіть у форму. На тісто викладіть нарізане тонкими пластинами яблуко, потім вишню, попередньо очистивши її від кісточок. Полийте ложкою меду і посипте цукром за смаком. Другий пласт тесту знову розкатайте, накрийте пиріг і акуратно зробіть надрізи. Краї листів тесту зліпите один з одним, змастіть зверху тісто жовтком. Випікайте пиріг до золотистої скоринки.

Круасани з Нутеллою

Вам знадобиться 2 листи листкового тіста, нутелла, яйце.

Розігрійте духовку до 180 градусів, лист для випічки вистелити пергаментом. Розкатайте тісто і розділіть його на 6 шестикутників. Викладіть на кожен столову ложку Нутелли, поверніть тісто в круасан. Викладіть на деко, загнувши круасани до форми півкола. Змастіть їх яйцем і випікайте до золотистої скоринки приблизно 20 хвилин.

Пончики

Візьміть 2 листи листкового тіста, рослинне масло для смаження, 2 склянки цукрової пудри, 4 столові ложки молока, 2 чайні ложки ванільного екстракту.

Читай также: Что приготовить из слоеного теста: 7 рецептов от Food&mood

Розкатайте тісто і сформуйте з нього колечка. Обсмажте в розпеченому маслі з кожного боку до золотистого кольору. Змішайте пудру, молоко і ваніль. Гарячі пончики занурюйте в глазур і викладайте на тарілку остигати.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK