Сінабони: детальний рецепт із фото

Сіннабон (або сінабони, як називають їх деякі) - це не просто булочки, це захоплююче кулінарне пригода. А ще це, мабуть, одні з найвідоміших булочок в світі.

А також Cinnabon - потужний кулінарний бренд булочок з корицею, який зараз налічує близько 1 500 кафе-пекарень в 52 країн світу.

Свою історію булочка бере з 1985 року. Саме тоді Річ Комен і його син Грег Комен (Сіетл, США) вирішили створити найсмачніші булочки. Спільно з кулінарним експертом Джеріліном Брюссом вони довго шукали найсмачніший рецепт. І знайшли його! Компанія, звичайно ж, тримає рецепт своїх булочок в секреті, запевняючи що справжні Cinnabon можна купити тільки у фірмових пекарнях. Але господині "розсекретили" рецепт і поспішаємо поділитися з вами інформацією, як приготувати сіннабони в домашніх умовах.

Інгредієнти для булочок Сіннабон:

Читай также: Рекламу булочек разместили на контактных линзах продавцов

Для тіста:

  • Тепле молоко (близько 45 градусів) - 250 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло (або маргарин) - 75 г.
  • Борошно - 4,5 склянки
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор - 100 г.
  • Сухі активні дріжджі - 2,5 ч.л. (Пакетик 7-11 г)

Для начинки:

  • Коричневий цукор - 1 склянка
  • Мелена кориця - 2,5 ст.л.
  • Вершкове масло - 75 г вершкового масла.

Для помадки:

  • Вершковий сир - 100 г вершкового сиру
  • Вершкове масло - 50 г
  • Цукрова пудра - 200 г (1,5 склянки)
  • Ванільний екстракт або цукор - 1/2 ч.л.
  • Сіль - 1/8 ч.л. солі

Присоединяйтесь к нам в соцсетях:

Фейсбук
Pinterest
Вконтакте

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте опару. Для цього дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте 1 ст.л. цукру і залиште в теплому місці, поки дріжджі не піднімуться шапочкою (через 15-20 хвилин).
  2. Збийте яйця з рештою цукру, додайте розм'якшений маргарин або масло, сіль, влийте молоко з дріжджами, перемішайте.
  3. Поступово додавайте борошно і замішуйте тісто. Вимішуйте тісто 7-8 хвилин, до такого стану, щоб воно не прилипало до рук. Потім накрийте миску з тістом і залиште в теплому місці без протягів підніматися (на це піде близько години). Потім тісто трохи пообмінайте, знову накрийте і дайте ще раз або два піднятися.
  4. У невеликій мисці змішайте коричневий цукор і корицю.
  5. Після того, як тісто подвоїться в розмірі, викладіть його на злегка присипану борошном поверхню. Вимішуйте тісто на столі. Якщо липне до рук, додайте трохи борошна. Зберіть тісто в кулю, залиште під рушником хвилин на 5-10.

6. Розкачайте готове тісто на присипаній борошном поверхні в прямокутник розміром приблизно 40x40 см і товщиною 5 мм.

Читай также: Чим змастити булочки та пиріжки - 6 кулінарних лайфхаків

7. Змастіть поверхню тіста розм'якшеним вершковим маслом і рівномірно посипте сумішшю з цукру і кориці. Залиште порожнім три сантиметри від краю, щоб згорнутий рулет добре склеївся.

8. Щільно скрутіть тісто в довгий рулет. Для правильного Сінабона витків повинно вийти не більше п'яти. Наріжте рулет гострим ножем на 12 частин (товщиною приблизно 3 см).

9. Викладіть булочки в злегка змащену прямокутну форму для випічки з антипригарним покриттям або вистелену папером для випічки на відстані 3-4 см один від одного. Накрийте і залиште, щоб тісто піднялося, поки булочки не збільшаться розмірі майже вдвічі, приблизно на 30 хвилин. Тим часом розігрійте духовку до 180 С.

10. Випікайте булочки в попередньо розігрітій духовці до золотисто-коричневого кольору, приблизно 18-25 хвилин.

Читай также: "Подружка" до кави: фінська булочка Пулла

11. Тим часом приготуйте помадку. Ретельно збийте розм'якшений вершковий сир, 50 г м'якого вершкового масла, цукрову пудру, ванільний цукор і щіпку солі. Щоб помадкою легше було покрити поверхню булочок, нагрійте її трохи на водяній бані.

12. Готові булочки Сінабон трохи остудіть, не виймаючи з форми.

13. Теплі булочки змастіть вершкової помадкою.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK