Фіни так її люблять, що можуть готувати без приводу і в будь-який час. М'яка і ніжна, з ароматом кардамону і солодким родзинками, вона трохи нагадує здобні булочки.
Pulla - традиційний фінський солодкий хліб. Pulla інакше іменується англійською як Cardamon coffebread, тобто "хліб до кави з кардамоном". Сама назва Pulla, походить від шведської Hollar, що власне й перекладається як "булочка". Але Pulla найчастіше формується плетінкою.
Складові:
- 1,5 ч.л. сухих дріжджів
- 350 гр пшеничної муки
- 125 гр молока
- 3/4 чайної ложки солі
- 50 гр цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 яйце в тісто
- 1 чайна ложка подрібненого кардамону
- жменя родзинок
- 1 яйце для змащування
- мигдаль для посипання
Спосіб приготування:
- Підігріти молоко, розчинити в ньому сіль, цукор, дріжджі (якщо не швидкі сухі) і додати кардамон і яйце.
- У цю суміш ввести муку (з сухими дріжджами, якщо вони не були додані раніше) і замісити тісто.
- В кінці замісу ввести масло, місити, поки тісто не стане гладким. Тісто для плетінки має бути пружним.
- Тісто залишити для підйому, до його збільшення в 2 -2,5 рази.
- Готове тісто розділити на 3 частини, скачати в кулі, залишити на 15 хвилин. Потім з кожної кулі скачати джгут і заплесть їх в косичку. Розстойка має тривати десь 45-60 хвилин
- Випікати при 200 С близько 30-35 хвилин.
Смачного!
Читай также: Рекламу булочек разместили на контактных линзах продавцов
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які незвичні булочки готує одна японська пекарня та ділилися рецептом шведських булочок "Бабусін кашель".