"Подружка" до кави: фінська булочка Пулла

Фото: www.istockphoto.com 

Фіни так її люблять, що можуть готувати без приводу і в будь-який час. М'яка і ніжна, з ароматом кардамону і солодким родзинками, вона трохи нагадує здобні булочки.

Pulla - традиційний фінський солодкий хліб. Pulla інакше іменується англійською як Cardamon coffebread, тобто "хліб до кави з кардамоном". Сама назва Pulla, походить від шведської Hollar, що власне й  перекладається як "булочка". Але Pulla найчастіше формується плетінкою.

Складові:

  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 350 гр пшеничної муки 
  • 125 гр молока
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 50 гр цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце в тісто
  • 1 чайна ложка подрібненого кардамону
  • жменя родзинок
  • 1 яйце для змащування
  • мигдаль для посипання

Спосіб приготування: 

  1. Підігріти молоко, розчинити в ньому сіль, цукор, дріжджі (якщо не швидкі сухі) і додати кардамон і яйце.
  2. У цю суміш ввести муку (з сухими дріжджами, якщо вони не були додані раніше) і замісити тісто.
  3. В кінці замісу ввести масло, місити, поки тісто не стане гладким. Тісто для плетінки має бути пружним.
  4. Тісто залишити для підйому, до його збільшення в 2 -2,5 рази.
  5. Готове тісто розділити на 3 частини, скачати в кулі, залишити на 15 хвилин. Потім з кожної кулі скачати джгут і заплесть їх в косичку. Розстойка має тривати десь 45-60 хвилин
  6. Випікати при 200 С близько 30-35 хвилин.

Фото: www.istockphoto.com 

Смачного!

Читай также: Рекламу булочек разместили на контактных линзах продавцов

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які незвичні булочки готує одна японська пекарня та ділилися рецептом шведських булочок "Бабусін кашель"


Давайте  дружити! Ось наш ФейсбукPinterestТелеграм. Добавляйтеся в друзі! 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK