Мітетеї - традиційна страва молдавської та румунської кухні. За виглядом вони нагадують маленькі ковбаски без оболонки. Готуються з яловичого і баранячого м'яса з додаванням бульйону, часнику, чорного перцю, чебрецю, солі. Подаються до столу добре підрум'яненими і ще гарячими.
В традиційному рецепті мітетеї смажаться на гратарі, такій товстій залізна решітка, розташована над розпеченим деревним вугіллям з твердих листяних порід дерев (бука, горіха, кизилу). Але і в домашніх умовах можна приготувати мітетеї, на пательні чи на грилі.
Інгредієнти:
- Свинина (шия) - 700 г
- Яловичина (пісна) - 300 г
- Сіль - 1-2 ч. Ложки
- Перець - 1 щіпка
- Сода - 0,5 ч. Ложки
- Крохмаль - 2 ст. ложки
- Молоко - 0,5-1 стакан
- Часник - 4-6 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Лавровий лист - 2-3 шт.
- Перець горошком - 10-12 шт.
- Олія - 30 г
Спосіб приготування:
- М'ясо помити і обсушити, розрізати на шматочки. Потім двічі пропустити через м'ясорубку.
- Часник очистити і дрібно нарізати.
- У фарш додати дрібку соди, 2 ст. ложки крохмалю і подрібнений часник. Добре перемішати.
- Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.
- Поступово додаючи молоко, замісити фарш. Відбити його, загорнути в плівку і поставити в холодильник на пару годин.
- Сформувати з фаршу невеликі ковбаски, товщиною близько 2,5 см і довжиною приблизно 6-7 см. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти мітитеї в гаряче масло.
- Обсмажити мітитеї на швидкому вогні з усіх боків до рум'яної скоринки. Паралельно закип'ятити чайник.
- Викласти ковбаски в казанок.
- Лук очистити, помити і нарізати півкільцями.
- Викласти зверху на мітитеї цибулю, перець горошком і лавровий лист.
- Залити ковбаски окропом, воду посолити за смаком. Закрити кришкою. Поставити мітитеї в духовку на середню полицю на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Подавати гарячі мітетеї з будь-яким гарниром.
Смачного!
Читай также: Что попробовать в Болгарии
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ковбаски з персиками на грилі та ділилися рецептом ковбасок у пивному соусі.