На пікніку на вогні можна готувати не тільки м'ясо, а ще й десерти, а також кашу та смачну рибу. Одним з рецептов приготування останньої поділився відомий ведучий Руслан Сенічкін.
Інгредієнти:
- Філе риби - 1 кг
- Часник - 3 зубки
- Перець чилі - 1 шт.
- Лайм - 1 шт.
- Кінза - 20 г
- Імбир - 40 г
- Оливкова олія - 30 мл.
- Тростинний цукор - 1 ч. л.
- Рибний соус - 2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Шматочки риби промити, просушити. Покласти у миску.
2. У окрему посудину нарізаємо часник, перець чилі, кінзу, сік лайму і цедру з нього. А також натираємо імбир.
3. Додаємо оливкову олію, цукор та рибний соус. Перемішуємо та заливаємо у рибу.
4. Маринуємо рибу 15-30 хвилин.
5. Жаримо на мангалі 5-7 хвилин.
Таку страву можна подавати, як самостійну страву або з відвареним рисом.
Смачного!
Відео-рецепт риби по-східному
Читай также: Рибна юшка з горілкою від ведучого "Сніданок з 1+1" Руслана Сенічкіна
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами маринадів для страв на мангалі, а також розповідали, як взагалі з'явилися пікніки.