За старих часів гриби називали «лісова яловичина» і в особливій пошані вони були під час Великого посту. При правильному приготуванні грибів вони, дійсно, за смаком можуть нагадувати м'ясо. Так як, наприклад, в рецепті грибного паштету, який готується з додаванням білої квасолі, овочів і зелені.
Поради, рецепти та корисну інформацію про пісне меню ви знайдете ТУТ.
Такий паштет цілком здатний замінити звичні м'ясні намазки для бутербродів або млинців під час Великого посту.
Складові:
- Суха біла квасоля - 100 г.
- Свіжі або заморожені гриби (шампіньйони, гливи, будь-які) - 200 г.
- Морква - 1 шт.
- Лук -1 шт.
- Рафінована олія - 3 ст.л.
- Зелень (будь-яка) - 1 пучок
- Сіль, спеції - за смаком.
Спосіб приготування:
- Квасолю заздалегідь замочіть (можна на 4 години або на всю ніч) і зваріть до повної готовності: вона повинна бути м'якою, розваристою.
- Наріжте дуже дрібно головку ріпчастої цибулі.
- Моркву натріть на дрібній тертці.
- На розігріту сковороду налийте 3 столові ложки рослинної олії. Покладіть цибулю, обсмажте протягом 2-3 хвилин постійно помішуючи.
- Висипте в сковороду з цибулею моркву і також обсмажте при постійному помішуванні 2-3 хвилини.
- Викладіть в сковороду гриби (їх можна не нарізати). Помішуючи, смажте до тих пір, поки не випарується вся рідина, що виділяється грибами.
- Дайте овочам охолонути.
- Потім овочі перекладіть в миску з квасолею. Добавіьте за смаком спеції, сіль і перець.
- Перекладіть все в чашу і подрібніть за допомогою блендера, що занурюється або кухонного комбайна.
- Всипте нарізану зелень (петрушку, кріп - або їх суміш) і подрібніть до готовності.
Пісний паштет з грибів і квасолі розкладіть по банках і зберігайте в холодильнику.
Смачного!
Давайте дружити!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісний Наполеон, а також ділилися рецептами пісних котлет.