Старовинні рецепти української кухні: Душенина

Фото: www.istockphoto.com 

Це старовинне блюдо готувалося з м'яса (в основному - свинини або баранини), овочів, прянощів і все це заправлялося борошном. Як правило, душенина готувалася в горщиках - так би мовити "душилася" в них, томилася, звідки й пішла назва страви. 

Слід також зазначити, що це блюдо було справжньою окрасою святкового столу - без душенини не обходилися жодні весілля і хрестини.

Інгредієнти:

  • м'ясо будь-яке - 150 грам
  • картопля - 2 штуки
  • цибуля ріпчаста - 1 штука
  • морква - 1 штука
  • перець болгарський - 1/2 штуки
  • помідор - 1 штука
  • часник - 1-2 зубчики
  • сіль - 1/3 чайних ложки
  • перець чорний мелений - 1-2 пучка
  • олія - 2 ст. ложки
  • сметана - 1,5 ст. ложки
  • вода - 1/2 склянки 

Спосіб приготування: 

У давні часи душенину готували в печі. Такий спосіб готування м'яса був найбільш поширений. Зараз ми можемо замінити піч на духовку і приготувати цю страву за допомогою такого рецепта приготування

1. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо в горщик.

2. Готуємо овочі - чистимо і нарізаємо кубиками.

3. Злегка обсмажуємо цибулю, моркву і картоплю. Викладаємо в горщик.

4. Додаємо в горщик нарізані помідор і болгарський перець.

5. Солимо і перчимо. Додаємо нарізаний часник і сметану.

6. Заливаємо водою і закриваємо кришкою.

Читай также: Запеченное ирландское жаркое: пошаговый рецепт

7. Готуємо в духовці до готовності м'яса.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK