Фото: www.istockphoto.com
Це старовинне блюдо готувалося з м'яса (в основному - свинини або баранини), овочів, прянощів і все це заправлялося борошном. Як правило, душенина готувалася в горщиках - так би мовити "душилася" в них, томилася, звідки й пішла назва страви.
Слід також зазначити, що це блюдо було справжньою окрасою святкового столу - без душенини не обходилися жодні весілля і хрестини.
Інгредієнти:
- м'ясо будь-яке - 150 грам
- картопля - 2 штуки
- цибуля ріпчаста - 1 штука
- морква - 1 штука
- перець болгарський - 1/2 штуки
- помідор - 1 штука
- часник - 1-2 зубчики
- сіль - 1/3 чайних ложки
- перець чорний мелений - 1-2 пучка
- олія - 2 ст. ложки
- сметана - 1,5 ст. ложки
- вода - 1/2 склянки
Спосіб приготування:
У давні часи душенину готували в печі. Такий спосіб готування м'яса був найбільш поширений. Зараз ми можемо замінити піч на духовку і приготувати цю страву за допомогою такого рецепта приготування
1. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо в горщик.
2. Готуємо овочі - чистимо і нарізаємо кубиками.
3. Злегка обсмажуємо цибулю, моркву і картоплю. Викладаємо в горщик.
4. Додаємо в горщик нарізані помідор і болгарський перець.
5. Солимо і перчимо. Додаємо нарізаний часник і сметану.
6. Заливаємо водою і закриваємо кришкою.
Читай также: Запеченное ирландское жаркое: пошаговый рецепт
7. Готуємо в духовці до готовності м'яса.
Смачного!