Фото: www.istockphoto.com
Кох по суті це версія рисової запіканки, але з'явилася ця страва набагато раніше, ніж в наш словник увійшло слово "запіканка". Вона має має австро-угорське походження і відома також в Італії та на Балканах. В кох додається багато вершків та молока, тому страва має дуже м’яку і вологу текстуру. А готується або з рису або з манної крупи, в тісто додаються яблука, родзинки, сливи.
Інгредієнти:
- Рис - 1 склянка
- Вершки - 1 склянка
- Молоко - 1 склянка
- Цукру - трохи, за смаком
- Яйця - 3 шт.
- Яблуко - 2 шт
- Родзинки - трохи, за смаком
- Цинамон, ванілька або ванільний цукор
Читай также: Вчені розповіли, яка частина яблука найкорисніша
Спосіб приготування:
- Рис добре вимийте, залийте водою і дайте трохи постояти.
- Воду злийте, перекладіть в банячок, залийте вершками і молоком (спочатку пів порції), додайте ванільку, цукор і варіть на повільному вогні хв 15 після закипання. Якщо вся рідина ввібралася – долийте ще, але рис не має бути рідким, тільки вогким. Вимкніть і вистудіть.
- Вбийте 3 жовтки, вимішайте. Додайте грубо порізані яблука, родзинки, збиті з ложкою цукру білки і легенько вимішайте.
- Викладіть в тортівницю або форму змашчену олією і присипану тертою булкою і печіть десь з годину при 180*.
- Нарізайте на шматочки холодним.
Як подавати
До коху пасуватиме джем з кислинкою, ягоди, молоко, какао.
Рецепт: panistefa.com
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ