Старовинні рецепти української кухні: Кох з рису та яблук

Кох по суті це версія рисової запіканки, але з'явилася ця страва набагато раніше, ніж в наш словник увійшло слово "запіканка". Вона має має австро-угорське походження і відома також в Італії та на Балканах. В кох додається багато вершків та молока, тому страва має дуже м’яку і вологу текстуру. А готується або з рису або з манної крупи, в тісто додаються яблука, родзинки, сливи. 

Інгредієнти: 

  • Рис - 1 склянка
  • Вершки - 1 склянка
  • Молоко - 1 склянка
  • Цукру - трохи, за смаком
  • Яйця - 3 шт. 
  • Яблуко - 2 шт
  • Родзинки - трохи, за смаком
  • Цинамон, ванілька або ванільний цукор

Читай также: Вчені розповіли, яка частина яблука найкорисніша

Спосіб приготування:

  1. Рис добре вимийте, залийте водою і дайте трохи постояти.
  2. Воду злийте, перекладіть в банячок, залийте вершками і молоком (спочатку пів порції), додайте ванільку, цукор і варіть на повільному вогні хв 15 після закипання. Якщо вся рідина ввібралася – долийте ще, але рис не має бути рідким, тільки вогким. Вимкніть і вистудіть.
  3. Вбийте 3 жовтки, вимішайте. Додайте грубо порізані яблука, родзинки, збиті з ложкою цукру білки і легенько вимішайте.
  4. Викладіть в тортівницю або форму змашчену олією і присипану тертою булкою і печіть десь з годину при 180*.
  5. Нарізайте на шматочки холодним.

Як подавати

До коху пасуватиме джем з кислинкою, ягоди, молоко, какао.

Рецепт: panistefa.com


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK