На День незалежності України варто приготувати щось виняткове, святкове. А що може бути більш доречним, ніж десерт в кольорах українського прапора? Ми вже розповідали читачам, як приготувати торт та цукерки "Слава Україні!", а тепер ділимося рецептом цукерок, що їхній автор назвав "Фарби художника". Але, виконані з жовтим та блакитним харчовими барвниками, вони чудово пасуватимуть до святкового столу на День незалежності України.
Інгредієнти:
- Шоколад білий - 550 гр.
- Харчові барвники 2-х кольорів
- Арахіс - 60 гр.
- Карамельний соус
Спосіб приготування:
- Білий шоколад розтопити і розлити по трьом мисках (2 маленькі і 1 трохи більше).
- У ті миски, що трохи менше, додаємо харчові барвники, в нашому випадку - це жовтий і блакитний, добре перемішуємо.
- У миску з білим шоколадом, ложкою, тонкою цівкою розбризкуємо кольоровий шоколад, спочатку один колір в одну сторону, потім інший колір, відповідно в інший бік.
- Беремо велику форму для льоду і проробляємо те ж саме (за формою в різні боки розбризкують кольоровий шоколад).
- Розмальовані форму для льоду заповнити шоколадом з великої миски до верху і тут же перевернути форму над мискою і вилити назад.
- Прибрати надлишки шоколаду зверху форми, змахнувши його ножем. І відразу поставити в холодильник, до застигання шоколаду.
- Заздалегідь обсмажений арахіс розкласти по формах, буквально по 2-4 шт.
- Арахіс залити карамельним соусом до половини формочок, а зверху залити шоколадом з великої миски.
- Прибираємо надлишки ножем, добре придавлюючи його.
- Прибираємо в холодильник хвилин на 30.
- Витрушуємо наші отримані цукерки їх форми.
Читай также: "Український прапор" - рецепт коктейлю з присмаком свободи
Джерело рецепту і фото: photocook.ru.
Смачного!