Як швидко зварити гречку (в 1,5-2 рази швидше)

Фото: www.istockphoto.com

Фото: www.istockphoto.com 

Гречана каша дуже популярна – це улюблена страва в українській кухні.

Вона може бути як самостійною стравою (наприклад, молочною чи з грибами), чи бути в якості гарніру.

Через мікроелементи, що входять до складу гречки, вона є дуже корисною для нашого організму.

Як же ж зварити її швидко?

  1. Перебравши та ретельно промивши гречану крупу, замочіть її в холодній воді на кілька годин з розрахунку на одну склянку гречки 2 склянки холодної води.
  2. Хвилин за п'ятнадцять до запланованого її вживання, поставте гречку на вогонь, заправивши маслом або іншими інгредієнтами.

З цим способом ви приготуєте кашу в півтора-два рази швидше.

Читай также: Як зварити квасолю швидко (2 лайфхаки)

Порада

- Якщо раптом у вас на плиті вариться гречана каша, а вам терміново потрібно тікати з дому, звичайно ж, не варто залишати плиту увімкненою – це небезпечно. Просто залиште каструлю з ще вологою кашою під щільно закритою кришкою на плиті, укутавши її рушником. Так каша "дійде" і до вашого повернення вже буде готовою до вживання.

Смачного!