Фото: www.istockphoto.com
Гречана каша дуже популярна – це улюблена страва в українській кухні.
Вона може бути як самостійною стравою (наприклад, молочною чи з грибами), чи бути в якості гарніру.
Через мікроелементи, що входять до складу гречки, вона є дуже корисною для нашого організму.
Як же ж зварити її швидко?
- Перебравши та ретельно промивши гречану крупу, замочіть її в холодній воді на кілька годин з розрахунку на одну склянку гречки 2 склянки холодної води.
- Хвилин за п'ятнадцять до запланованого її вживання, поставте гречку на вогонь, заправивши маслом або іншими інгредієнтами.
З цим способом ви приготуєте кашу в півтора-два рази швидше.
Читай также: Як зварити квасолю швидко (2 лайфхаки)
Порада
- Якщо раптом у вас на плиті вариться гречана каша, а вам терміново потрібно тікати з дому, звичайно ж, не варто залишати плиту увімкненою – це небезпечно. Просто залиште каструлю з ще вологою кашою під щільно закритою кришкою на плиті, укутавши її рушником. Так каша "дійде" і до вашого повернення вже буде готовою до вживання.
Смачного!