Тим, хто тримає піст, важко зробити сніданки такими, як завжди. Адже яєчня чи омлет - найпопулярніші страви на сніданок. Втім, можемо вас заспокоїти, існує можливість приготувати цілком гідної заміни омлету чи яєшні, досить буде лише використовувати замість яєць - сир тофу.
Інгредієнти:
- Тофу - 300 м
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 100 г
- Соєвий соус - 2 ст.л
- Зіра - 1/2 ч.л
- Коріандр - 1/2 ч.л
- Куркума - 1/2 ч.л
- Зелену цибулю або кінза - за смаком
- Сіль, чорний перець - за смаком
Спосіб приготування:
1. Поставте сковороду на середній вогонь і просмажте на ній коріандр і зіру до появи приємного аромату.
2. Спеції подрібніть в ступці. Влийте на сковороду олію, додайте дрібно нарізаний часник і білу частину зеленої цибулі. Обсмажте, помішуючи, до розм'якшення овочів.
3. Додайте розкришений тофу і обсмажуйте ще 2-3 хвилини, перемішуючи і роздавлюючи більші шматочки тофу лопаткою.
4. Додайте на сковороду різані помідори, соєвий соус, спеції і куркуму. Добре перемішайте. Готуйте страву до випаровування більшої частини вологи.
5. Після додайте дрібно нарізану зелену цибулю, перемішайте і зніміть з вогню.
6. Перед подачею приправте яєчню з тофу сіллю і чорним перцем і прикрасьте зеленню кінзи.
Смачного!
Читай также: Рецепт пісного Наполеона
Нагадаємо, раніше ми розповідали про адаптований до посту рецепт відомого супу Мінестроне, а також ділилися рецептом пісних котлет з моркви.