Сонце на тарілці: рецепт котлет з моркви

Фото: www.istockphoto.com 

Котлети з моркви виходять апетитними, красивими. Готуються вони швидко і легко. В цьому рецепті немає яєць (це пістний рецепт), але, додайте в морквяний фарш яйце і котлети стануть ще смачніше.

Котлети з моркви виходять ніжними, а щоб вони зберігали форму при смаженні, їх слід робити невеликого розміру.

Інгредієнти: 

  • Морква - 500 г
  • Крупа манна - 60 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Олія соняшникова рафінована - 50 мл.
  • Панірувальні сухарі - 6 ст.л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка солодка мелена - 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Вода - 3 ст. ложки

Спосіб приготування:

  1. Візьміть моркву, цибулю, манку, сухарі, соняшникову олію, сіль, перець. Поріжте цибулю кубиками і обсмажте на олії.
  2. Лук посоліть, поперчіть і додайте паприку.
  3. Почистіть моркву, натріть її на дрібній тертці або подрібніть в кухонному комбайні. Додайте моркву до цибулі.
  4. Вмішайте манку і долийте води. Постійно помішуючи, тушкуйте масу 5-7 хвилин до загустіння.
  5. Додайте в масу подрібнений часник.
  6. Зліпити маленькі котлетки і обваляйте їх у сухарях.
  7. Занурте їх в розігріте рослинне масло і обсмажте з обох сторін.

Фото: www.istockphoto.com 

Як подавати

Читай также: Кому каротинчику? Небанальные рецепты блюд из моркови

Подавайте морквяні котлети гарячими з пісним майонезом, кетчупом або пісними подливами

Смачного!