Як вивести плями від червоного вина

Червоне вино не тільки вишуканий напій, воно за оцінками вчених ще й корисне для здоров'я. Але, якщо пролити його на одяг чи меблі, то можна попрощатися с ними. Якщо не докласти певних зусиль та позбутися плям від червоного вина. І хоча ці плями відносяться до доволі прихливих, з ними можна впоратися самостійно. 

Те, як само ви будете діяти по відношенню до плями, залежить від того, на якому типу тканини вона залишилася. Адже бавовна, шовк або вовна по-різному будуть реагувати на засоби.

Якщо келих червоного вина ненавмисно пролився на святкову білу скатертину, терміново присипте його сіллю і дочекайтеся, коли вона вбере забруднення. Після цього потрібно потерти зіпсоване місце шматочком лимона і випрати скатертину в пральній машинці.

Для того щоб видалити плями з вовняної, шовкової або інший делікатній речі використовуйте суміш гліцерину і нашатирного спирту. Просто змішайте інгредієнти в рівних пропорціях, змочіть в цьому розчині ватний диск і гарненько обробіть зіпсований ділянку. Через кілька годин промокніть його чистою серветкою і прополощіть прохолодною водою.

Якщо червоне вино виявилося на оббивці м'яких меблів або на килимі, відіпрати його, звичайно, не вдасться. Зате можна густо присипати сіллю, потерти, а потім видалити залишки солі і обробити забруднену ділянку будь-яким миючим засобом. А вологу зібрати паперовими серветками.

Читай также: Новый тренд - винные игры

Для кольорового одягу підійде суміш яєчного жовтка і гліцерину в пропорції 1: 1, яку необхідно нанести на пляму і залишити на 2-3 години. Потім просто виперіть цю річ в теплій воді.

Якщо виріб не можна прати, приготуйте для нього такий розчин: змішайте нашатирний спирт, гліцерин і горілку в пропорції 1: 1: 3. Нанесіть суміш на пошкоджену ділянку за допомогою ватного диска, а потім протріть забруднену область паперовими серветками.

А вивести сліди від червоного вина з бавовни допоможе підігріте молоко. Просочіть їм зіпсовану тканину і почекайте близько 10 хвилин. Потім виперіть виріб в звичайному режимі.

Сподіваємося, наші поради стануть вам у нагоді і такий чудовий напій як червоне вино не буде приводом для смутку. 

Читай также: Пиво или вино - от чего пьянеешь быстрее?

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як довго можно тримати вино відкритим, а також радили, як правильно поєднувати вино та продукти

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK