Гастрономічний фестиваль гентешів на Закарпатті

Смачно пахло смаженим м'ясом на фестивалі гентешів, що відбувався в селі Геча Берегівського району на Закарпатті в останню суботу січня. Тут по-своєму трактують той факт, що свиня - символ 2019 року. І вже 13 років поспіль традиційно проводять Міжнародний конкурс м'ясників або як їх ще називають "гентешів".    

Зазвичай, стартує "Діснотор" - так тут називають гастрономічну подію, рано вранці і триває до пізнього вечора.  

Читай также: VI чемпионат по приготовлению бограча: рецепт лучшего блюда изумляет

Весь день різники свиней демонстрували свою майстерність, а кулінари - готували з парної свинини різноманітні традиційні закарпатські страви - шкварки, гурки, ковбаси, шинки, бограч і інше. І все це смакували під гарне закарпатське вино.

А всі, хто відвідав фестиваль, долучилися до давніх закарпатських традицій, пов'язаних з ритуалами різання свиней та приготування м'ясних страв. Бо виявляється, що зарізати свиню - це тільки півсправи, треба ще зуміти швиденько розібрати тушу і зробити із неї різноманітні наїдки.

Учасники фестивалю також побачили як готують національні угорські страви зі свинини, роблять та коптять ковбасу, солять сало, смажать шашлик на відкритому вогні тощо. До речі, це єдиний фестиваль Закарпаття, на якому зібрані усі традиційні мадярські страви і напої!  

Читай также: Год Свиньи: как привлечь удачу в 2019-м

Цьогоріч у конкурсній програмі змагалися команди із України та країн ЄС, прагнучи продемонструвати кращі традиції кулінарії. Крім м'ясної їжі на фесті можна було скуштувати закарпатські вина і фруктові палинки (дистиляти) та інші продукти краю.

Агов, м'ясоїди, є привід дістати нотатник та внести подію у плани на наступний рік!

Фото: eks.in.ua.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK