Як правильно приготувати рис для суші

Якщо ви цікавитесь цим питанням, то ви знаєте, що від рису для суші чи роллів залежить майже вся справа. Коли рис приготований правильно, то щоб ви не додали, буде смачно. Яких правил треба дотримуватися, щоб приготувати рис для суші ідеально, як в ресторані?

1. Рис

Можна придбати японський рис, а можна обійтися й звичайним круглозернистим. Кулінари вже давно переконалися на практиці, що особливої ​​різниці між цими видами рису немає. Тільки не застосовуйте довгозерний сорт - для суші він абсолютно не підходить!

Отже, ретельно промиваємо рисові зерна холодною водою 6-7 разів (поки рідина не стане абсолютно чистою і прозорою).

2. Вода в пропорції 1: 1,5

Рисові зерна поміщаємо в простору каструлю, заливши водою, якої повинно бути в півтора рази більше використовуваного кількості рису. Солити воду і приправляти будь-якими спеціями не потрібно. Але для аромату можна кинути в каструлю тільки шматочок водорості комбу, але його потрібно обов'язково дістати до закипання рідини.

3. Час варки - до 20 хвилин

Читай также: Стоит ли есть суши: все за и против

Коли вода закипить, щільно закриваємо кришку, робимо мінімальний вогонь. Варимо хвилин 10-15 (до повного випаровування вологи). У будь-якому випадку рис не повинен бути на вогні довше 20 хвилин, інакше велика ймовірність отримати переварені зерна, які прилипли до дна каструлі! У процесі варіння перемішувати рис і знімати з каструлі кришку не потрібно.

4. Потрібна заправка

Паралельно займаємося заправкою. Всипаємо в рисовий оцет (не переплутайте зі звичайним!) цукор і сіль. На повільному вогні, помішуючи, чекаємо, коли цукровий пісок і сіль розчиняться в оцті, потім знімаємо суміш з плити. Можна знайти в продажу вже готовий соус для суші-рису, яким можна замінити суміш оцту, солі і цукру.

5. Беремо "в роботу" рис вже кімнатної температури

Готовий рис, прибравши з вогню, пропарюємо під закритою кришкою з 10 хвилин. Після цього перекладаємо в миску і поливаємо заправкою. Перемішуємо рисові зерна дерев'яною лопаткою. Остудивши рис до кімнатної температури, приступаємо до приготування суші та ролів. 

Читай также: В Японии рыб откармливают шоколадом: суши так красивее

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний суші-торт, а також про те, що таке суші-мозаїка

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK