Фото: www.istockphoto.com
М'ясні кульки в соусі - ось і все нехитре визначення мітболов. А куди вже простіше, якщо сама назва красномовно говорить за себе - "м'ясні кульки". Ця страва походить з італійської кухні, але особливо широко поширилася в кухні американській.
Апетитними мітболамі ви можете замінити повсякденні м'ясні страви. А як їх готувати, розкажуть наші 2 рецепта - один простіший, а другий складніший.
Мітболи в вершковому соусі (рецепт поскладніше)
Фото: www.istockphoto.com
Інгредієнти:
- яловичий фарш - 400 г
- свинячий фарш - 400 г
- яйця - 1 шт
- хлібні сухарі - 1 склянка
- молоко - 1/4 склянки
- цибуля - 1 шт
- часник - 3 зубчики
- петрушка - 2 ч. л
- чорний мелений перець - 1/2 ч. л
- сіль за смаком
- курячий бульйон - 2 склянки
- борошно - 1/2 склянки
- рослинне масло для обсмажування - 3 ст. л
- вершкове масло - 2 ст. л
- борошно - 2 ст. л
- сметана - 3 ст. л
- мускатний горіх або інші спеції за смаком
Спосіб приготування:
- У великій мисці потрібно змішати фарш, додати яйце, подрібнену петрушку, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, сіль, перець і панірувальні сухарі.
- Далі все перемішати і поступово додати молоко. Ретельно вимісити фарш, додайте ще сіль при необхідності.
- Далі потрібно сформувати з фаршу кульки діаметром 2-3 см.
- У сковороді розігрійте олію на слабкому вогні. Тим часом обкатайте кульки в борошні. Обсмажте мітболи з двох боків до золотистої скоринки. Перекладіть їх на паперовий рушник.
- У тій же сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні.
- Висипте борошно і перемішайте суміш віночком, до золотистого кольору. Далі, помішуючи поступово влийте курячий бульйон.
- Помішуйте соус поки він злегка не загусне. Додайте сметану і знову перемішайте підливу. Додайте мускатний горіх (або інші спеції за смаком) дайте соусу закипіти і додайте мітболи.
- Протушкувати їх в підливі до повної готовності
Мітболи (простий рецепт)
Фото: www.istockphoto.com
Інгредієнти:
- Фарш яловичий - 500 г
- Хлібна крихта - 100 г
- Сметана густа - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Кріп - пучок
- Сіль, перець - за смаком
- Соняшникова олія - для фритюру
Спосіб приготування:
- Фарш посоліть, поперчіть, додайте до нього сметану і хлібну крихту (простий м'якуш батона, розтертий в долонях або панірувальні сухарі).
- Яєчний білок збийте з сіллю, щоб піна тримала форму, і плавно введіть в чашу з фаршем.
- Туди ж влийте жовток. Після додайте подрібнений пучок кропу.
- Вимісіть інгредієнти руками і перевірте сирий фарш на смак.
- Готовий фарш розділіть на кілька частин, скотайте з них гладкі кульки.
- У великій каструлі розігрійте олію - вона повинна наповнити її на 2 висоти мітболов. Як тільки масло розжариться, кульки обережно закладіть туди і обсмажте до червонуватого відтінку. При цьому не слід опускати відразу все мітболи - краще розбити їх на порції, оскільки кульки не повинні торкатися один одного в каструлі.
- Після появи красивої скоринки мітболи виловіть шумівкою і перекладіть на суху сковороду.
- Коли будуть попередньо обсмажені все зліплені кульки, в сковороду з ними долийте трохи теплої кип'яченої води. Тушкуйте під кришкою ще протягом 20 хв., щоб серединка пропеклась.
Фото: www.istockphoto.com
Як подавати мітболи
Хорошим супроводом до мітболів стане паста або картопля.
Смачного!
Читай также: Коли потрібно вечеряти, щоб не гладшати
Нагадаємо, раніше ми розповідали про смачний рецепт на вечерю - макаронні гнізда з фаршем, а також ділилися рецептами фаршированого гарбуза .