Як правильно приготувати мітболи (легкий та продвинутий рецепти)

М'ясні кульки в соусі - ось і все нехитре визначення мітболов. А куди вже простіше, якщо сама назва красномовно говорить за себе - "м'ясні кульки". Ця страва походить з італійської кухні, але особливо широко поширилася в кухні американській.

Апетитними мітболамі ви можете замінити повсякденні м'ясні страви. А як їх готувати, розкажуть наші 2 рецепта - один простіший, а другий складніший. 

Мітболи в вершковому соусі (рецепт поскладніше)

Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 400 г 
  • свинячий фарш - 400 г
  • яйця - 1 шт
  • хлібні сухарі - 1 склянка
  • молоко - 1/4 склянки
  • цибуля - 1 шт
  • часник - 3 зубчики
  • петрушка - 2 ч. л 
  • чорний мелений перець - 1/2 ч. л
  • сіль за смаком
  • курячий бульйон - 2 склянки
  • борошно - 1/2 склянки
  • рослинне масло для обсмажування - 3 ст. л
  • вершкове масло - 2 ст. л
  • борошно - 2 ст. л
  • сметана - 3 ст. л
  • мускатний горіх або інші спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці потрібно змішати фарш, додати яйце, подрібнену петрушку, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, сіль, перець і панірувальні сухарі.
  2. Далі все перемішати і поступово додати молоко. Ретельно вимісити фарш, додайте ще сіль при необхідності.
  3. Далі потрібно сформувати з фаршу кульки діаметром 2-3 см.
  4. У сковороді розігрійте олію на слабкому вогні. Тим часом обкатайте кульки в борошні. Обсмажте мітболи з двох боків до золотистої скоринки. Перекладіть їх на паперовий рушник.
  5. У тій же сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні.
  6. Висипте борошно і перемішайте суміш віночком, до золотистого кольору. Далі, помішуючи поступово влийте курячий бульйон.
  7. Помішуйте соус поки він злегка не загусне. Додайте сметану і знову перемішайте підливу. Додайте мускатний горіх (або інші спеції за смаком) дайте соусу закипіти і додайте мітболи.
  8. Протушкувати їх в підливі до повної готовності

Мітболи (простий рецепт)

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий - 500 г
  • Хлібна крихта - 100 г
  • Сметана густа - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Кріп - пучок
  • Сіль, перець - за смаком
  • Соняшникова олія - для фритюру

Спосіб приготування:

  1. Фарш посоліть, поперчіть, додайте до нього сметану і хлібну крихту (простий м'якуш батона, розтертий в долонях або панірувальні сухарі).
  2. Яєчний білок збийте з сіллю, щоб піна тримала форму, і плавно введіть в чашу з фаршем.
  3. Туди ж влийте жовток. Після додайте подрібнений пучок кропу.
  4. Вимісіть інгредієнти руками і перевірте сирий фарш на смак.
  5. Готовий фарш розділіть на кілька частин, скотайте з них гладкі кульки.
  6. У великій каструлі розігрійте олію - вона повинна наповнити її на 2 висоти мітболов. Як тільки масло розжариться, кульки обережно закладіть туди і обсмажте до червонуватого відтінку. При цьому не слід опускати відразу все мітболи - краще розбити їх на порції, оскільки кульки не повинні торкатися один одного в каструлі.
  7. Після появи красивої скоринки мітболи виловіть шумівкою і перекладіть на суху сковороду.
  8. Коли будуть попередньо обсмажені все зліплені кульки, в сковороду з ними долийте трохи теплої кип'яченої води. Тушкуйте під кришкою ще протягом 20 хв., щоб серединка пропеклась.

Як подавати мітболи

Хорошим супроводом до мітболів стане паста або картопля.

Смачного!

Читай также: Коли потрібно вечеряти, щоб не гладшати

Нагадаємо, раніше ми розповідали про смачний рецепт на вечерю - макаронні гнізда з фаршем, а також ділилися рецептами фаршированого гарбуза

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK