Фото: www.istockphoto.com
Тонкий корж пухкого пісочного тіста, волога і ніжна сирна серединка, а зверху - повітряна шапочка з карамелевими крапельками. Пригоститися цією красою!
"Сльози янгола" (або "Сльзи ангела") це ніжний і ошатний пиріг, простий в приготуванні, з красивою назвою, яку він отримав, завдяки тому, що коли десерт охолоджується, то покривається чудовими карамелевими крапельками.
Цей пиріг бажано готувати з вечора, щоб він охолов і постояв в прохолодному місці для найкращого проявлення "янгольських сльозинок"!
Інгредієнти:
тісто:
- 150 г борошна
- 80 г вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. розпушувача
начинка:
- 500 г сиру
- 100 г сметани
- 100 г цукру
- 3 жовтки
- 1 ст. л. манної крупи
- 1 ч. Л. ванільного цукру
суфле:
- 3 яєчні білки
- 3 ст. л цукрової пудри
Спосіб приготування:
Читай также: Популярні десерти: пляцок "Очі цариці"
- Спочатку приготуйте тісто. Для цього м'яке вершкове збийте виделкою з цукром, додайте яйце і ще трохи збийте. Всипте змішане з розпушувачем борошно. Перемішайте і зліпіть тісто в кулю.
- У центр змащеної маслом форми помістіть тісто і пальцями розтягніть його на все дно, а також, сформуйте маленький бортик висотою в сантиметр. Приберіть тісто в холодильник на 30 хвилин.
- Тепер приготуйтн сирний шар. для цього помістіть в миску сир, сметану, цукор, ванільний цукор, манку і жовтки. Збийте занурювальним блендером до однорідної маси.
- Білки поки приберіть в холодильник.
- Дістаньте охолоджене тісто, виклададіть сирну начинку, розрівняйте її і відправте пиріг в розігріту до 180 з духовку на 20-30 хвилин.
- Зачекавши 10 хвилин з моменту відправки пирога в духовку, починайте збивати білки міксером на високій швидкості до міцної піни. Потім, поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати. Білки потрібно збити дуже добре, до виразних піків.
- Через зазначений вище час вийміть пиріг: корж має вже підрум'янитися, а сирна начинка - схопитися. Температуру в духовці знизьте до 140 с, можна відкрити двертяца духовки.
- Збиті білки викладіть на пиріг, розрівняйте ложкою по поверхні, а потім, зробіть хвилеподібні поглиблення, Саме в них потім будуть слізки.
- Відправте пиріг в духовку на 10-15 хвилин (вже при 140 с) до легкого золотистого кольору. Будьте уважні, аби не пересушити білки, інакше, "сльози" можуть не проявитися.
- Ще гарячим накрийте пиріг скляною кришкою. І якщо є прохолодне місце, то відразу поставте пиріг туди. Якщо ні - то коли остигне, поставте в холодильник на кілька годин.
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Рецепт іспанського десерту "Смажене молоко"
Нагадаємо, раніше ми розповідали про інший десерт, що свого часу теж викликав ажіотах - "Сльоза слона", а також ділилися рецептом самого літнього пирога - з абрикосами.