"Смажене молоко" (La leche frita) - один з улюблених домашніх десертів в Іспанії. Він дуже солодкий і смачний, але і дуже калорійний.
Точно не ясно, звідки родом “Смажене молоко", але прийнято вважати, що народився десерт в місті Сан-Себастьяні та вже звідти поступово поширився по Іспанії. Звичайно, ж так як рецепт старовинний, єдиного правильного рецепту немає. У кожної іспанської господині «свій» неповторний, перевірений часом рецепт, свої секрети і нюанси.
3 головні правила приготування La leche frita
- У процесі «смаження» молока необхідно дотримуватися одного правила: його форма повинна бути квадратної або прямокутної і мати розмір в точності 3-5 см і 1-2 см по сторонам.
- Золотиста скоринка створюється за допомогою панірування.
- Прикрашається блюдо цукром і меленою корицею.
Рецепт іспанскього десерту “Смажене молоко”
Інгредієнти:
- Яйця - 6 шт.
- Борошно (кукурудзяне і пшенічне) - по 60 г
- Ваніль — 1 ложка
- Цукор — 120 г
- Цукрова пудра - 100 г
- Свіже молоко — 0,5 л.
- Кориця - 1 ч.л.
Читай также: Как приготовить десерт "Каменистая дорога" в домашних условиях
Спосіб приготування:
- Молоко необхідно нагріти в каструлі.
- Паралельно з цим яйця розітріть з ваніллю і цукром, додайте обидва види борошна і ретельно перемішайте.
- Тепер в отриману суміш вливаємо кипляче молоко і готуємо протягом 5 хвилин, постійно перемішуючи. В результаті подібних маніпуляцій має вийти густий і щільний крем.
- Якщо досягти правильної консистенції не виходить, можна всипати ще трохи кукурудзяної муки. Після цього молочний крем необхідно пропустити через сито, яке дозволить позбутися грудочок.
- Виливається готова суміш в гарно змащену форму для випічки і залишається в ній до загустіння.
- Після залишається лише розрізати крем на кілька шматочків, обваляти в паніровці з борошна та яєць і обсмажити з обох сторін на розігрітій сковорідці.
Читай также: Испания на вашей кухне: готовим кролика в миндальном соусе
7. Перед подачею страви на стіл не забудьте посипати десерт цукровою пудрою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати іспанську паєлью, а також ділилися рецептом брандади, фаворитки іспанців та французів.