Рецепт чизкейка "Сльози ангела", про який всі говорять

Тонкий корж пухкого пісочного тіста, волога і ніжна сирна серединка, а зверху - повітряна шапочка з карамелевими крапельками. Пригоститися цією красою!

"Сльози янгола" (або "Сльзи ангела") це ніжний і ошатний пиріг, простий в приготуванні, з красивою назвою, яку він отримав, завдяки тому, що коли десерт охолоджується, то покривається чудовими карамелевими крапельками.

Цей пиріг бажано готувати з вечора, щоб він охолов і постояв в прохолодному місці для найкращого проявлення "янгольських сльозинок"!

Інгредієнти: 

тісто:

  • 150 г борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

начинка:

  • 500 г сиру
  • 100 г сметани
  • 100 г цукру
  • 3 жовтки
  • 1 ст. л. манної крупи
  • 1 ч. Л. ванільного цукру

суфле:

  • 3 яєчні білки
  • 3 ст. л цукрової пудри

Спосіб приготування: 

Читай также: Популярні десерти: пляцок "Очі цариці"

  1. Спочатку приготуйте тісто. Для цього м'яке вершкове збийте виделкою з цукром, додайте яйце і ще трохи збийте. Всипте змішане з розпушувачем борошно. Перемішайте і зліпіть тісто в кулю.
  2. У центр змащеної маслом форми помістіть тісто і пальцями розтягніть його на все дно, а також, сформуйте маленький бортик висотою в сантиметр. Приберіть тісто в холодильник на 30 хвилин.
  3. Тепер приготуйтн сирний шар. для цього помістіть в миску сир, сметану, цукор, ванільний цукор, манку і жовтки. Збийте занурювальним блендером до однорідної маси.
  4. Білки поки приберіть в холодильник.
  5. Дістаньте охолоджене тісто, виклададіть сирну начинку, розрівняйте її і відправте пиріг в розігріту до 180 з духовку на 20-30 хвилин. 
  6. Зачекавши 10 хвилин з моменту відправки пирога в духовку, починайте збивати білки міксером на високій швидкості до міцної піни. Потім, поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати. Білки потрібно збити дуже добре, до виразних піків. 
  7. Через зазначений вище час вийміть пиріг: корж має вже підрум'янитися, а сирна начинка - схопитися. Температуру в духовці знизьте до 140 с, можна відкрити двертяца духовки. 
  8. Збиті білки викладіть на пиріг, розрівняйте ложкою по поверхні, а потім, зробіть хвилеподібні поглиблення, Саме в них потім будуть слізки. 
  9. Відправте пиріг в духовку на 10-15 хвилин (вже при 140 с) до легкого золотистого кольору. Будьте уважні, аби не пересушити білки, інакше, "сльози" можуть не проявитися. 
  10. Ще гарячим накрийте пиріг скляною кришкою. І якщо є прохолодне місце, то відразу поставте пиріг туди. Якщо ні - то коли остигне, поставте в холодильник на кілька годин.

Смачного!         

Давайте  дружити! 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про інший десерт, що свого часу теж викликав ажіотах - "Сльоза слона",  а також ділилися рецептом самого літнього пирога - з абрикосами

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK