Рецепт іспанського десерту "Смажене молоко"

"Смажене молоко" (La leche frita) - один з улюблених домашніх десертів в Іспанії. Він дуже солодкий і смачний, але і дуже калорійний.

Точно не ясно, звідки родом “Смажене молоко", але прийнято вважати, що народився десерт в місті Сан-Себастьяні та вже звідти поступово поширився по Іспанії. Звичайно, ж так як рецепт старовинний, єдиного правильного рецепту немає. У кожної іспанської господині «свій» неповторний, перевірений часом рецепт, свої секрети і нюанси.

3 головні правила приготування La leche frita 

  • У процесі «смаження» молока необхідно дотримуватися одного правила: його форма повинна бути квадратної або прямокутної і мати розмір в точності 3-5 см і 1-2 см по сторонам.
  • Золотиста скоринка створюється за допомогою панірування.
  • Прикрашається блюдо цукром і меленою корицею.

Рецепт іспанскього десерту “Смажене молоко”

Інгредієнти:

  • Яйця - 6 шт.
  • Борошно (кукурудзяне і пшенічне) - по 60 г
  • Ваніль — 1 ложка
  • Цукор — 120 г
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Свіже молоко — 0,5 л.
  • Кориця - 1 ч.л.

Читай также: Как приготовить десерт "Каменистая дорога" в домашних условиях

Спосіб приготування: 

  1. Молоко необхідно нагріти в каструлі.
  2. Паралельно з цим яйця розітріть з ваніллю і цукром, додайте обидва види борошна і ретельно перемішайте.
  3. Тепер в отриману суміш вливаємо кипляче молоко і готуємо протягом 5 хвилин, постійно перемішуючи. В результаті подібних маніпуляцій має вийти густий і щільний крем.
  4. Якщо досягти правильної консистенції не виходить, можна всипати ще трохи кукурудзяної муки. Після цього молочний крем необхідно пропустити через сито, яке дозволить позбутися грудочок.
  5. Виливається готова суміш в гарно змащену форму для випічки і залишається в ній до загустіння.
  6. Після залишається лише розрізати крем на кілька шматочків, обваляти в паніровці з борошна та яєць і обсмажити з обох сторін на розігрітій сковорідці.

Читай также: Испания на вашей кухне: готовим кролика в миндальном соусе

7. Перед подачею страви на стіл не забудьте посипати десерт цукровою пудрою.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати іспанську паєлью, а також ділилися рецептом брандади, фаворитки іспанців та французів. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK