Історія виникнення фуд-бренду «Natalie Donskaya» бере свій початок на Закарпатті. Саме туди українка Наталя Донська поїхала у гості до сестри. Сестра розповіла Наталі про мистецтво художнього різьблення по продуктах харчування.
Повернувшись додому, Наталя дізналася про карвінг все і згодом стала однією з крайших майстринь у цьому мистецтві. 5 років зайняв у Наталі процес навчання карвінгу. За чей час вона вирізала більше семи тисяч троянд і досягла максимальної схожості з натуральними квітами.
Читай также: Почему женщинам обязательно нужно есть сало
У шикарні букети Наталя поєднує квіти, вирізані з овочів, фруктів. Але з-поміж інших її виділяє те, що Наталя працює ще й з сирами, копченостями та салом. Класична композиція букету поєднує в собі чорний хліб, часник, перець, маринади і, головне, троянди з сала.
Техніку вирізання з сала Наталя удосконалювала довго, адже треба було винайти оптимальний спосіб зберігання сала та відпрацювати техніку, яка б дозволяла зі шматка сала робити красиві троянди.
Ідея робити букети з сала викликала справжній фурор. Серед замовників їстівних букетів й селебріті - артисти, спортсмени. Неодноразово її букети замовляли політики з Верховної Ради.
Читай также: Сало повертається у меню мішленівських ресторанів
Ціни на букети стартують від півтори тисячі гривень. А найбільш вражаюча композиція, що вийшла з-під гострого тайського ножа, яким працює Наталя, це букет зі 101 троянди. Він важив більше 15 кіло.
Найбільш напруженою була робота над квіткою з дорогого сиру Clawson Stilton Gold, що коштує понад 300 доларів за кілограм
Часто трояндові букети з сала виїжджають за кордон і вже стали своєрідною візитною карткою України.
Читай также: Время карвинга: что можно сделать с сезонными овощами и фруктами
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні винайшли сало для веганів.