Паста - справжній символ Італії. Але за довгі роки свого існування вона поширилася значно ширше за країну, в якій її "винайшли". Пасту люблять и знають по всьому світі. Ось тільки у видах пасти можно заплутатися, так їх багато. Найбільш поширених, найбільш вживаних - 6. Про них і мова.
Спагеті
Читай также: ТОП-10 быстрых соусов для спагетти
За статистикою, майже 70% італійців надають перевагу саме спагеті. У кожному регіоні Італії є своє традиційне блюдо зі спагетті. Спагеті відмінно поєднується з будь-якими соусами, починаючи з сирних і закінчуючи десертними. Так-так, з спагетті можна робити десерти.
Фетучіні (Fettuccine)
По суті, це свіжа домашня локшина, приготована за особливими італійськими рецептами. В Італії приготування фетучіні починається з замісу тіста, а до нас на прилавки потрапить попередньо висушена локшина. Подається фетучіні з вершковими і сметанним соусом, грибами, шинкою і морепродуктами. Часто, щоб надати соусу пікантністі, в нього додають перець чилі.
Фарфалле або «метелики»
Читай также: Обед на скорую руку: паста с кальмарами
Фігурна паста, придумана в Ломбардії в 16 столітті. Така форма виходить, якщо квадратик пасти сплюснути посередині. В результаті середина готової пасти виходить досить пружною, тоді як краї метеликів залишаються м'якими. Фарфалле добре поєднується з овочевими, вершковими і сирними соусами, але ніхто не забороняє експериментувати з м'ясними та рибними соусами.
Пенне
Це один з найпопулярніших, після спагетті видів пасти. У нас їх зазвичай називають «пір'я». Це такі короткі трубочки зі скошеними краями. Готова паста виходить дуже м'якою і соковитою, заправляється грибними, рибними і вершковими соусами. Традиційно саме пенне подають до столу в Італії на сімейних святах.
Орекьетте (orecchiette)
Читай также: Что приготовить из пасты, но без вреда для фигуры
В перекладі з італійської «маленькі вушка» - робляться з двох сортів борошна: звичайної пшеничної і борошна грубого помелу. Товщина тіста в середині і по краях різна, тому готові макарони поєднують в собі дві смакові текстури. Орекьетте традиційно готують з овочевими соусами.
Фузилли
Суха паста в формі спіральок. Особлива форма фузіллі забезпечила їй популярність в якості начинки для салатів з пастою. Втім, з фузіллі виходять чудові гарячі страви - спіралі добре утримують рідкі соуси, шматочки фаршу і овочів, завдяки цьому блюдо виходить дуже соковитим і насиченим. Варити пасту рекомендується до стану "аль денте".
Читай также: 10 интересных фактов об итальянской пасте
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які соуси найкраще подавати до пасти, а також радили, як приготувати пасту в домашніх умовах.