До кави: фінська булочка Пулла

Фіни так її люблять, що можуть готувати без приводу і в будь-який час. М'яка і ніжна, з ароматом кардамону і солодким родзинками, вона трохи нагадує здобні булочки.

Pulla - традиційний фінський солодкий хліб. Pulla інакше іменується англійською як Cardamon coffebread, тобто "хліб до кави з кардамоном". Сама назва Pulla, походить від шведської Hollar, що власне й  перекладається як "булочка". Але Pulla найчастіше формується плетінкою.

Складові:

  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 350 гр пшеничної муки
  • 125 гр молока
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 50 гр цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце в тісто
  • 1 чайна ложка подрібненого кардамону
  • жменя родзинок
  • 1 яйце для змащування
  • мигдаль для посипання

Спосіб приготування: 

  1. Підігріти молоко, розчинити в ньому сіль, цукор, дріжджі (якщо не швидкі сухі) і додати кардамон і яйце.
  2. У цю суміш ввести муку (з сухими дріжджами, якщо вони не були додані раніше) і замісити тісто.
  3. В кінці замісу ввести масло, місити, поки тісто не стане гладким. Тісто для плетінки має бути пружним.
  4. Тісто залишити для підйому, до його збільшення в 2 -2,5 рази.
  5. Готове тісто розділити на 3 частини, скачати в кулі, залишити на 15 хвилин. Потім з кожної кулі скачати джгут і заплесть їх в косичку. Розстойка має тривати десь 45-60 хвилин
  6. Випікати при 200 С близько 30-35 хвилин.

Смачного!

Читай также: Рекламу булочек разместили на контактных линзах продавцов

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які незвичні булочки готує одна японська пекарня та ділилися рецептом шведських булочок "Бабусін кашель"

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK