Різдвяні рецепти України: завиванець з яблуками

Партнер проекту "Різдвяні рецепти України" - дріжджі "Духмяна Хата".

Завиванець - традиційне блюдо української кухні, готують його зазвичай на Різдво. Це рулет з дріжджового з начинкою з різних інгредієнтів (м'яса, овочів, фруктів). Але найчастіше готувалися завиванці з яблуками, які дбайливо зберігалися в затишному місці до цієї пори.

Свою назву ця випічка отримала через свою круглу форму. У центр завиванця ставили свічку, клали яблуко або сіль, якщо готувався несолодкий пиріг.

інгредієнти

для тіста:

  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 125 мл.
  • Вода - 125 мл.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Рослинна олія - ​​20 г.
  • Цукор - 70 г.
  • Сіль - 1 ложка

Читай также: Різдвяні рецепти України: хліб із запеченими символами

для начинки:

  • Яблука - 7 шт.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Крохмаль - 10г.
  • Мелена кориця - 1ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Відділіть один жовток від білка, додайте в нього ложку молока, розмішайте і відставте, він знадобиться для фінального змазування завиванця.
  2. А поки приготуємо тісто. У теплій воді (але не більше 30 градусів за Цельсієм) розведіть цукор і сіль. Додайте до них дріжджі "Духмяна Хата".
  3. Розтопіть масло.  
  4. Додайте просіяне борошно, яйце 1 білок, що залишився, молоко і розтоплене масло.

5. Вимісіть дріжджове тісто, в процесі замісу підливаючи олію.

6. Після основу для завиванця накрийте рушником і залиште на 1,5 години в теплому місці без протягів.

7. Тепер займіться приготуванням начинки. Для цього яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками і висипте на сковороду з розтопленим шматочком вершкового продукту. Протушкуйте 2 хвилини, потім посипте їх цукровим піском, перемішайте і потоміть яблука ще 5 хвилин.

Читай также: Різдвяні рецепти України: віночки з маком

8. Тепер висипте корицю і влийте розведений у воді крохмаль, перемішайте деліткатно. Як тільки начинка загусне, зніміть її з вогню.

9. Тісто розкатайте в пласт (якщо треба, підсипте ще борошна), на край викладіть начинку, а інший простір змастіть маслом і присипте цукровим піском.

10. Загорніть в рулет, перекладіть на деко з пергаментом. З'єднайте рулет в кільце, накрийте і залиште на 30 хвилин.

11. Змастіть завиванець жовтком, присипте пелюстками мигдалю і поставте в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180°С.

12. Готовий завиванець з яблуками присипте цукровою пудрою.

Читай также: Різдвяні рецепти України: печені пиріжки

Рецепт і фото: diwis.ru

Смачного!

Бажаємо вам веселого Нового року та щасливого Різдва!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK