Котлети з крабових паличок “Голодний японець”

Великий піст - суворий, це означає, що страви з риби не можна їсти протягом посту. Але риба і страви з неї дозволяються в Благовіщення Пресвятої Богородиці (7 квітня) та у Вербну неділю (21 квітня) котлети з крабових паличок. 

Ці смачні котлетки, що готуються з крабових паличок, рису та м'яса креветок і є такою собі цікавою іпровізацією на тему японської кухні. Якщо за рецептом прикрасити котлетки білою ікрою, то вийде чудова страва, яка може скласти неабияку конкуренцію ресторанним.

Біла ікра — це ікра сигових, тріскових і оселедцевих риб (сазану, коропу, судака, щуки, вобли, минтаю, оселедецю та інших). На вигляд «біла ікра» зовсім не біла, а рожева або світло-жовта чи навіть помаранчева. При приготуванні страв японської кухні таку ікру часто підфарбовують в чорний і червоний кольори. Купуючи її в магазині, орієнтуйтеся на розмір - біла ікра набагато дрібніша за чорну і ти біьше червону ікру.

Інгредієнти:

  • М'ясо креветок (або рибне філе)- 500 г
  • Крабові палички - 500 г
  • Біла ікра - 50 г
  • Кріп - 50 г (пучок)
  • Зелена цибуля - 5-6 пір'я
  • Рис відварний - 100 г
  • Шавлія сушена, подрібнена - пару пучок
  • Чорний мелений перець - щіпка
  • Рослинна олія - для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Пропустіть через м'ясорубку м'ясо креветок, а також крабові палички. З'єднайте в мисці. Обережно перемішайте виделкою, намагаючись не розминати рибний фарш.
  2. Додайте в рибний фарш відварений рис. Вибирайте такі сорти, яке добре розварюються. Рис попередньо відваріть в підсоленій воді і дайте йому охолонути.
  3. Дрібно нарубати кріп і додайте у фарш. Всипте спеції. Рибно-рисову суміш ще раз перемішайте. З фаршу сформуйте невеликі кульки. Розкладіть на столі. Смажте котлети на олії в добре розігрітій сковороді на помірному вогні. Перед тим, як опускати рибну кульку на поверхню сковороди, трохи притисніть її виделкою, щоб сформувати овальної форми «коржики».
  4. Обсмажуйте котлети з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Готові котлети перекладіть на блюдо, кожну прикрасивши ікрою і дрібно посіченою зеленою цибулею.

Як подавати

Читай также: Пісна солодка випічка: 5 смачних рецептів

Не складайте котлети один на одного. Акуратно розкладіть їх по поверхні страви або відразу в порційні тарілки. У порційні тарілки можна також покласти маринований імбир і васабі.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK