Великий піст - суворий, це означає, що страви з риби не можна їсти протягом посту. Але риба і страви з неї дозволяються в Благовіщення Пресвятої Богородиці (7 квітня) та у Вербну неділю (21 квітня) котлети з крабових паличок.
Ці смачні котлетки, що готуються з крабових паличок, рису та м'яса креветок і є такою собі цікавою іпровізацією на тему японської кухні. Якщо за рецептом прикрасити котлетки білою ікрою, то вийде чудова страва, яка може скласти неабияку конкуренцію ресторанним.
Біла ікра — це ікра сигових, тріскових і оселедцевих риб (сазану, коропу, судака, щуки, вобли, минтаю, оселедецю та інших). На вигляд «біла ікра» зовсім не біла, а рожева або світло-жовта чи навіть помаранчева. При приготуванні страв японської кухні таку ікру часто підфарбовують в чорний і червоний кольори. Купуючи її в магазині, орієнтуйтеся на розмір - біла ікра набагато дрібніша за чорну і ти біьше червону ікру.
Інгредієнти:
- М'ясо креветок (або рибне філе)- 500 г
- Крабові палички - 500 г
- Біла ікра - 50 г
- Кріп - 50 г (пучок)
- Зелена цибуля - 5-6 пір'я
- Рис відварний - 100 г
- Шавлія сушена, подрібнена - пару пучок
- Чорний мелений перець - щіпка
- Рослинна олія - для обсмажування
Спосіб приготування:
- Пропустіть через м'ясорубку м'ясо креветок, а також крабові палички. З'єднайте в мисці. Обережно перемішайте виделкою, намагаючись не розминати рибний фарш.
- Додайте в рибний фарш відварений рис. Вибирайте такі сорти, яке добре розварюються. Рис попередньо відваріть в підсоленій воді і дайте йому охолонути.
- Дрібно нарубати кріп і додайте у фарш. Всипте спеції. Рибно-рисову суміш ще раз перемішайте. З фаршу сформуйте невеликі кульки. Розкладіть на столі. Смажте котлети на олії в добре розігрітій сковороді на помірному вогні. Перед тим, як опускати рибну кульку на поверхню сковороди, трохи притисніть її виделкою, щоб сформувати овальної форми «коржики».
- Обсмажуйте котлети з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Готові котлети перекладіть на блюдо, кожну прикрасивши ікрою і дрібно посіченою зеленою цибулею.
Як подавати
Читай также: Пісна солодка випічка: 5 смачних рецептів
Не складайте котлети один на одного. Акуратно розкладіть їх по поверхні страви або відразу в порційні тарілки. У порційні тарілки можна також покласти маринований імбир і васабі.
Смачного!