Що за овоч: в Україні вирощують мексиканський кавуновий огірок

Вже давно Україна - це не тільки картопля, буряк чи кукурудза. Палітра овочів та фруктів, що донедавна ще були екзотикою для нашох країни, а зараз тут вирощуються, значно розширилася. Збагатилася вона і за рахунок винаходів селекціонерів. 

Так, ми вже розказували читачам про українські чорні абрикоси, що вирощуються на Миколаївщині та про фіолетову кукурудзу, яка росте на Вінниччині. В Черкасах ви зможете купити українську спаржу, а взагалі знайдете в країні й мсцеві ківіхурму, паприку та шафран

Нова гордість - екзотичний для України овоч - так званий, мексиканскький кавуновий огірок. Про нього написало авторитетне агро-видання AgroPortal.ua.

По-науковому він називається мелотрія. Перші 50 кг. цього овоча зібрали нещодавно на екофермі «Стодола». Про кавуновий огірок розказав засновник компанії «Стодола Щіра Їжа» Ян Островський.

«Продовжуємо збір мексиканського кавунового огірка, нелегка це справа, цих крихіток збирати в густих ліанах. На смак цей овоч як огірок з присмаком лайма. Як на мене, то свіжий він для нас має нетрадиційний смак, хоча в Штатах, бачу по інстаграму, його додають в салати. А ось при маринуванні овоч стає близьким до звичайного огірку, тому мені і цікавий, як бебі овоч в банці», - розповідає Ян Островскій.

Читай также: 3 способа вкусно огурцы - пожарить

За його словами, мексиканський кавуновий огірок він вирощує в тестовому режимі другий рік - невелика кількість в різних умовах, відкритий і закритий грунт, через розсаду і прямий посів. Зазначає, що врожайність вже краще, ніж в минулому році, але є ще над чим працювати. Наприклад, в цьому році втратили багато рослин через ураган з градом, тому вже прийняте рішення - в наступному році вирощувати овоч тільки в теплиці.

«Поки що продукцію з мексиканського кавунового огірка ще не продавали, пробуємо різні маринади і возимо на виставки за кордон, вивчаю ринок і попит на даний продукт. Можливо, в цьому році дамо невелику партію на Гудвайн. Плануємо виставити продукт на виставках Anuga і Biofach. Якщо буде реальний інтерес, на наступний рік ризикну на обсяг побільше. Місце для подібної екзотики є», - зазначає Ян Островський і додає, що на даному етапі головне, навчитися виходити в гарну врожайність і правильно переробляти через маринування, ну, а потім активно просувати на ринок.

Фото: AgroPortal.ua. та interesnosti.mediasole.ru

Читай также: Социологи рассказали, насколько счастливы украинцы

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, яке незвичайне борошно тепер виготовляють в Україні та міркували, які шкідливі звички українців заважають їм добре жити

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK