Гастрономические события в Украине февраль 2019

Плануєте вже, як цікаво та насичено прожити лютий? Ми знову підготували для вас добірку найсмачніших гастрономічних фестивалів, які проводять в різних куточках України. Отже в лютому на гурманів чекають в Ужгороді, у Львові і на Одещині. Пригощатимуть млинцями, чаєм, кавою, шоколадом, унікальним українським вином та стравами бесарабської кухні.   

Ми вже писали про те, які страви варто скуштувати туристам у Придунайській Бесарабії та які атмосферні місця треба відвідати на Одещині. Тепер радимо, які фудфестивалі можна відвідати у лютому та які смаколики скуштувати. 

Їдемо до Львова на Гармидер, Китайський новий рік та свято шоколаду

Одразу три яскраві події заплановані впродовж лютого у місті Лева. Обирайте, яка найбільше до вподоби та бронюйте квитки на потяг!

1 лютого у Львові святкуватимуть Китайський Новий рік. З нагоди свята у місті відбуватиметься одноіменний фестиваль. Триватиме він аж 5 днів на таких святкових локація: Палац Потоцьких, Площа Ринок, Площа за Арсеналом, Нічний клуб "Малевич".

У програмі фестивалю заплановано:

- хода "живих" драконів;

- танцювальні шоу;

- чайні церемонії;

Читай также: Замість ліків — пийте чай: корисні поради від досвідченого українського травника

- розіграші подарунків;

- майстер-класи.

Ще під час фестивалю працюватиме святковий ярмарок, на якому кожен охочий зможе посмакувати китайськими стравами.

Коли: з 1 по 5 лютого 2019

Де: рівзні локації у Львові.

Вхід вільний.

Гармидер по-львівськи для закоханих

Смачною їжею пригощатимуть відвідувачів фестиваля українських виробників "Гармидер". Цікаво, що захід присвятили до Дня закоханих, тож у ятках крафтерів можна буде знайти чимало тематичних подарунків та смаколиків, на кшталт пряників у вигляді сердечок та інше.

У програмі:

- найдостойніші українські виробники;

Читай также: К 14 февраля: апельсиновый тирамису от Джейми Оливера

- смачна їжа від закладів харчування, пекарень, хендмейдерів та крафтерів;

- розваги для дітей та дорослих;

- майстер-класи.

"І хоч ми за те, щоб не чекати свят, аби казати "люблю", а тішити один одного частіше, не можемо пройти повз таке чарівне свято і не нагадати ще раз усім нам, яке ж важливе вміння любити!"- кажуть організатори.

Коли: з 9 до 10 лютого 2019 року. Час роботи: з 12.00 до 20:00год.

Де: Виставковий центр "Шувар Експо", вул. Хуторівка, 4б, Львів.

Вхід вільний.

Львівське свято шоколаду - найсолодша подія року!

Як обіцяють організатори це буде найромантичніше та найсолодше свято країни - Свято Шоколаду у версії LOVE EDITION. Спеціально до Дня Святого Валентина.

Увага! Особливість цьогорічного свята у тому, що закохані зможуть одружитися безпосередньо на території свята. Для усіх закоханих на Святі Шоколаду буде облаштована спеціальна «Шоколадна Церемонія». Молодята отримають «Шоколадне свідоцтво» та фото на згадку. І звичайно ж будуть тонни найсмачнішого шоколаду, майстер-класи від знаменитих шоколатьє.

Читай также: Ласунчики, вам сюди: 3 найкрутіші музеї шоколаду в Україні

Кожен відвідувач матиме змогу спробувати не лише шоколад на будь-який смак, а і посмакувати різноманітні шоколадні напої, взяти участь у «шоколадних» майстер-класах, а також придбати особливі, «шоколадні» сувеніри ручної роботи на згадку.

Новинкою стане гігантська 6-метрова шоколадна піца, яку скульптори та шоколатьє виготовлятимуть впродовж свята. Усі відвідувачі зможуть спробувати зменшені копії смаколика.

Традиційно діятиме Шоколадний ярмарок та «Дитяча шоколадна країна». Обіцяють, що цікаво та смачно буде і дорослим, і діткам.

До речі, ми вже писали про величезну шоколадну карту України, яку теж створили на національному святі шоколаду у 2018 році.

Коли: 14-17 лютого 2019 року

Де: Палац Мистецтв, вул. Коперника, 17, Львів.

Вхід платний - 60 грн.

На лютневе свято виноробів вирушайте до Бесарабії

Засновники виноробні Колоніст - Іван та Алла Плачкови разом зі своєю командою запрошують на святкування унікальної події - давньобалканського свята «Трифон Зарізан». Це свято початку обрізки виноградної лози, який відбудеться 14 лютого 2019 року на виноробні «Колоніст» в селі Криничне (Придунайська Бессарабія, Одеська область, Україна). Участь у святкуванні зазвичай беруть виробники вина, сомельє, журналісти та поціновувачі вина.

Проводять свято 11 років поспіль. У цей день заплановані:

Читай также: Все секреты использования вина в кулинарии

  • екскурсія на виноградники і символічний початок обрізки лози;
  • колоритні заходи на базі виноробні, обмін досвідом між виробниками;
  • вам також розкажуть про історію свята та традиції;
  • під час вечері у залі виноробні відкриють колорит і особливості краю, традиції і культуру місцевих жителів - етнічних болгар;
  • танці та святковий обід з традиційними болгарськими стравами на основі баранини та овечої бринзи.

Чудова атмосфера свята, мальовнича природа, виноградники на березі озера Ялпуг, вино Колоніст і національна бессарабская кухня залишать у Вас незабутні враження!

Важливо, що цього дня планують урочисто підписати установчі документів зі створення Асоціації виробників вина регіону Придунайська Бессарабія з захищеними географічними вказівками з участю іноземних гостей з Франції, експертів з Італії та України.

Гостей частуватимуть глінтвейном, національними закусками та випічкою, бесарабськими стравами.

Заплануйте незвичайне святкування Дня закоханих і поєднайте романтику із любов'ю до вина.

Ужгород чи Мукачево: чия палачінта краща?

Одразу два фестиваля палачінти проводять на Закарпатті: в Ужгороді та в Мукачево. І радимо уважно звірити дати та продумати маршрут, якщо хочете відвідати обидва заходи.

Кажуть, що в Закарпатті палачінти пекли з давніх-давен, такий спосіб обробки прісного тіста дістався нам від римлян, які у 107 році н.е. розгромили на території Закарпаття один з останніх оплотів Дакійського царства. Проте слово "Палачінта" походить від румунського плечинта (plăcintă), або угорського слова «palacsinta», що на закарпатському діалекті означає «млинець», листковий пиріг з начинкою, або виріб із тіста (переважно прісного), що має плескату форму.

Справжні закарпатські палачінти готуються з бездріжджового тіста на молоці. Вони мають бути тоненькі, як лист паперу, з сухими хрусткими краєчками. Подають палачінти з різноманітними начинками. Найпопулярніші - млинці з сиром або лекваром.

Ужгородська палачінта - 2019

Ювілейний 10-й фестиваль «Ужгородська палачінта - 2019» — це гастрономічний фестиваль з різноманітною культурною та розважальною програмою, що поєднує українські і закарпатські традиції та сучасні тенденції. Фестиваль матиме благодійне направлення. Разом з Рухом підтримки закарпатських військових тут збиратимуть коштів для потреб армії та на інші благодійні акції.

У програмі фестивалю:
• традиційні закарпатські страви, дегустація напоїв, вина, меду, млинців тощо;
• народні гуляння, концертна програма, веселі розваги та конкурси для дорослих і дітей;
• призи для сміливців, що вилізуть на стовб;
• конкурс на найсмачніші млинці, нагородження переможців;
• майстер-класи;
• відкритий зимовий чемпіонат Ужгорода з жиму лежачи «Залізна Палачінта»;
• тематичні фотозони;
•файер-шоу, спалення опудала зимової «мари».

Читай также: Как приготовить блинчики без молока (лайфхак)

Коли: 8-10 лютого 2019 року, з 11:00 до 22:00 год.

Де: Боздоський парк, м.Ужгород.

Вхід вільний.

"Варишська палачинта - 2019" відбудеться в Мукачево аж у березні! Тож плануйте і не прогавте!

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як пройшов фестиваль Гентешів і якими стравами зі свинини пригощали гостей.

Смачних подорожей!