Десерт із диханням літа: полуничний трайфл

Фото: https://istockphoto.com

У сезон полуниці, вдосталь наївшись цією чудовою і корисною ягодою, не забудьте приготувати десерти з нею. Наприклад, сорбет, який замінить звичайне морозиво або простий сирний тортик. Ще можна спекти полуничний пиріг.

А можна звернутися до класики, що не приїдається, і приготувати з полуницею популярний англійський десерт - трайфл.

«Trifle» перекладається з англійської як «дрібниця». Мабуть, тому, що технологія його приготування надзвичайно проста. До речі, якщо у вас немає під рукою потрібних інгредієнтів, то приготувати домашній полуничний трайфл також можна, замінивши маскарпоне або приготувавши його в домашніх умовах. Те ж саме і з печивом савоярді. приготуйте його самі або замініть сухим бісквітом.

Інгредієнти (з розрахунку на 2 порції):

  • 150 г. свіжої полуниці
  • 4 ч. л. рідкого полуничного джему чи сиропу
  • 1-2 ст. цукрової пудри
  • 80мл. вершків (33-35% жирності)
  • 100 г. маскарпоне
  • 4 палички печива савоярді або 50 г сухого бісквіту

Читай также: 3 удачных десерта с клубникой для летнего настроения

Спосіб приготування:

  1. Сливки з'єднайте з маскарпоне та цукровою пудрою. Збийте до м'яких піків.
  2. Полуницю вимийте, обсушіть і видаліть чашолистки. Відкладіть кілька ягід для прикраси, решту розріжте на 2-6 частин.
  3. Печиво або бісквіт наламайте великими шматочками.
  4. У склянку для подачі насипте 1-2 столові ложки бісквіту або печива.
  5. Полийте зверху однією чайною ложкою полуничного джему чи сиропу.
  6. Викладіть поверх шар полуниці.
  7. Поверх полуниці викладіть 1/4 частину крему з маскарпоне.
  8. На крем викладіть шматочки бісквіту. Полийте бісквіт сиропом.
  9. Поверх сиропу покладіть шар ягід.
  10. На ягоди викладіть 1/4 частину крему. Прикрасьте десерт ягодами.
  11. Так само зберіть другий десерт.

Смачного!