Корейська кухня відома у всьому світі використанням свіжих сезонних інгредієнтів місцевого походження, а також різноманітністю страв і смаків. Одна з цікавих страв - яловичина з овочами, що подається у вигляді теплого салату.
Складові:
- Яловичина (можна замінити на біле куряче м'ясо) - 300 г
- Морква - 300 г
- Лук білий - 200 г
- Огірок (свіжі) - 300 г
- Часник (ціла головка (не зубок!) - 1 шт
- Перець червоний пекучий (мелений) - 0,5 ч. Л.
- Оцтова есенція (кілька крапель)
- Масло рослинне (для смаження м'яса і овочів, без запаху)
- Сіль за смаком
- Зелень (кінза, петрушка, помити і висушити) - 1 пучок
Спосіб приготування:
- М'ясо нарізати вздовж волокон тонкими довгими смужками і обсмажити* в гарячому маслі хвилин 5-7.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями і смажити до злегка золотистого кольору.
- Тонко нашаткувати моркву, найкраше на корейській терці, додати до цибулі.
- Огірки нарізати тонкими кружечками або солмкою і трохи обсмажити в маслі, 2 хвилини.
- Все обсмажені овочі і м'ясо змішати в скляній посуді, скропити оцтовою есенцією і відразу ж добре перемішати.
- Часник дуже дрібно нарізати ножем, змішати з пекучим червоним перцем і трохи обсмажити в маслі (2-3 ст. л.).
- Влити киплячим в салат. салат ще раз добре перемішати, додати рубану зелень і прибрати в холодильник на 2-3 години.
Як гаряче блюдо можна відразу подати до столу.
Читай также: Что приготовить из баклажанов: корейское Кадича
*М'ясо і овочі треба смажити окремо.
Смачного!